Kvalitetna fotografija vrijedi tisuću riječi. Ona priča priču, promovira, inspirira i potiče na akciju. Kako bi u poslovanju ostvarili upravo ove reakcije (potencijalnih) kupaca, za poduzetnike i njihove zaposlenike, u suradnji s Fotoklubom Čakovec organizirali smo besplatnu radionicu o primjeni digitalne fotografije u poslovanju. Kroz tri modula, predavači Davorin Mance i Davor Žerjav, sudionike su upoznali s procesom izrade, obrade i primjene fotografije u različitim medijima i promotivnim materijalima. Internetska stranica, društvene mreže, tiskane brošure i plakati samo su neki od alata prezentacije poduzeća i njegovog asortimana u kojima fotografija ima presudnu ulogu jer je upravo fotografija ono što kupac prvo uočava.

Prvi modul: Osnove fotografije, održan 3. listopada 2018. godine, kroz predavanje i praktične vježbe istaknuo je kako je ključ vizualne privlačnosti u kompoziciji same fotografije. Kompozicija podrazumijeva raspored elemenata na fotografiji koji mora biti optimalan kako bi željena poruka fotografa bila prenesena publici. Naglasak na glavni motiv i njegovo smještanje u prostoru, krupan plan, izbjegavanje elemenata koji smetaju i davanje dubine fotografiji neka su od pravila koja vode do kvalitetnih fotografija.

Prvi modul “Osnove fotografije”

U okviru drugog modula: Svjetlo, održanog 10. listopada 2018. godine, naglasak je bio na korištenju prirodnog i umjetnog (kontinuiranog i bljeskavog) svjetla. Demonstrirano je kako pravilno usmjereno i kontrolirano svjetlo snažno utječe na kvalitetu fotografije te kako pogrešan izbor osvjetljenja istu drastično narušava.

Drugi modul “Svjetlo”

Prezentacija fotografijom bila je tema trećeg i posljednjeg modula koji je realiziran 17. listopada. Sudionicima je na primjerima pokazano kako i kakve fotografije koristiti u oglašavanju proizvoda i usluga s ciljem poticanja potencijalnih kupaca na kupnju.

Treći modul “Prezentacija fotografijom “

Tečaj je ocijenjen izvrsnim ocjenama prvenstveno zbog svog naglaska na stjecanje konkretnih fotografskih vještina izravno primjenjivih u praksi. Novi tečaj „Primjena digitalne fotografije u poslovanju 2“ u planu je već u siječnju 2019. godine, a točan termin bit će objavljen na internetskim stranicama TICM-a te na TICM-ovom Facebook profilu. Sve zainteresirane molimo da izraze svoj interes za sudjelovanjem putem online obrasca na sljedećoj poveznici:

PRIJAVA


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: