Dizajner unutrašnje arhitekture Bruno Fegeš i grafička dizajnerica Korina Ban tim su entuzijasta koji djeluje pod imenom K.B. Studios. Naši novi stanari poduzetničkog inkubatora, smješteni u nedavno otvorenoj zgradi TICM3, na tržištu nude usluge iz područja grafičkog dizajna, profesionalnog fotografiranja, brendiranja, kreiranja i održavanja profila na društvenim mrežama, izrade web stranica i personaliziranih ilustracija te 3D vizualizacije javnih i privatnih prostora. Oni su svestrani tim za male i velike projekte, predano fokusiran na zahtjeve i potrebe svojih klijenata.

Bruno Fegeš i Korina Ban u informatičkoj učionici zgrade TICM3 koju su ukrasili prigodnim ilustracijama

Od poduzetničke ideje do poduzetničkog pothvata

Pokretanje vlastitog poslovanja počeli su planirati početkom 2019. godine. U ožujku iste godine zatražili su potporu za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja im je poslužila kao početni kapital i dala vjetar u leđa pri pokretanju prvih poslovnih aktivnosti.

Prvi cilj novoosnovanog poduzeća K.B. Studios je bio postati vidljiv. Posjetimo li njihovu web stranicu, odmah nam je jasno da se radi o svestranim pojedincima koji su svjesni koliko je važna prisutnost na društvenim mrežama. Aktivni su na dvije najpopularnije platforme, Facebooku i Instagramu.  Sve veću popularnost društvenih mreža smatraju pozitivnim trendom jer one omogućavaju jednostavno, lako i prirodno povezivanje dionika na strani ponude i na strani potražnje. I većina njihovih klijenata je od samih početaka prisutna u online okruženju, pri čemu je i dalje primarna društvena mreža – Facebook. Ipak, ima i onih koji su im se obratili za pomoć u tom pothvatu te su Korina i Bruno njihovo poslovanje uspješno preselili i u virtualni svijet.

Komunikacija s klijentima

Klijenti im se obraćaju s inicijalnom idejom kojoj je uvijek prije početka realizacije potrebna detaljna razrada, dorada ili izmjena. Smatraju da cijeli kreativni proces pretvorbe ideje u finalno grafičko, web, fotografsko ili drugo rješenje ne smije biti prepušten samo njima, već u njemu trebaju kontinuirano aktivno surađivati s klijentom. Jedino takav pristup rezultira obostranim zadovoljstvom.

K.B. Studios – član TICM-ove zajednice od srpnja 2020.g.

Prije pokretanja vlastitog poslovanja, Korina i Bruno pratili su razvoj TICM-a i Centra znanja Međimurske županije u kojem TICM djeluje. Kada je došlo vrijeme za traženje reprezentativnog poslovnog prostora, javili su se na javni poziv za prijem u poduzetnički inkubator te je uskoro dogovoreno useljenje u treću, novoobnovljenu zgradu TICM3, koje je realizirano u srpnju 2020. godine. U TICM-ovu zajednicu su se na prvu uklopili, što potvrđujemo njihovim dojmovima:

„Drago nam je što imamo priliku biti dio jednog takvog kompleksa koji okuplja niz srodnih djelatnosti, jer osim što smo stekli brojna poznanstva, u zgradi Tehnološko-inovacijskog centra imamo sve što je potrebno za vođenje poduzetničkog pothvata, a dobivamo i mnogo više – promociju, umrežavanje te razmjenu znanja s drugim korisnicima inkubatora iz različitih kreativnih i tehnoloških područja.“

Svojim najvećim uspjehom smatraju samostalnost i slobodu koja dolazi s posjedovanjem vlastitog poduzeća, a u budućnosti planiraju rasti, stjecati iskustvo i neprestano se usavršavati što će rezultirati povećanjem broja, ali i kvalitete, vlastitih usluga. U planu im je i otvaranje web trgovine gdje će nuditi proizvode s vlastitim dizajnerskim potpisom.

Mi im u tome želimo puno sreće i poslovnog uspjeha.

Tim K.B. Studios već je (o)stavio svoj autorski trag na zidovima informatičke učionice u TICM3 zgradi

Tim K.B. Studios već je (o)stavio svoj autorski trag na zidovima informatičke učionice u TICM3 zgradi


Aktivnost informiranja dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: