Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2018. godini iz programa EUREKA. Kroz program se potiču mikro, mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Primarni cilj programa EUREKA je potaknuti poduzeća na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. EUREKA potiče suradnju i ujedinjavanje resursa poduzetnika kako bi putem međunarodne suradnje razvile inovativne i globalno konkurentne proizvode, procese ili usluge.

Natječaj je otvoren od 10. srpnja 2018. godine, a rok za dostavu punih projektnih prijava je 21. rujna 2018. godine. Okvirni datum za ocjenu projektnih prijava je 26. listopada 2018. godine, dok je 5. studenog 2018. godine okvirni datum za rang listu prijava. Datum ugovaranja ovisi o ocjeni projekta drugih zemalja sudionica, a predviđa se da će biti u prosincu 2018. ili u siječnju 2019. godine.

Vrijednost sufinanciranja projekta može se ostvariti u maksimalnom iznosu od 150.000 EUR. Najveći iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi 60% za mikro i mala poduzeća, 50% za srednja poduzeća i 40% za velika poduzeća. Projekt može trajati najviše 36 mjeseci.

Zemlje sudionice javnog poziva su Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka i Rumunjska, dok partneri hrvatskih natjecatelja mogu biti i iz drugih zemalja.

Svi uvjeti otvorenog poziva nalaze se unutar „Priručnika za prijavu u program EUREKA“.

Podijeli: