Javna ustanova REDEA i EUROPE DIRECT Čakovec pozivaju sve zainteresirane ustanove/udruge/obrazovne institucije/fizičke osobe/poduzeća da se prijave za sudjelovanje u izvedbi programa na prvom STE(A)M festivalu u Čakovcu i predstave svoj rad u STE(A)M području.

STE(A)M festival organizira se po prvi puta u Međimurskoj županiji i to u sklopu obilježavanja Dana Europe u utorak 9. svibnja 2023. godine od 10 do 14 sati na prostoru Centra znanja Međimurske županije.

Europska komisija je 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina te će sukladno tome tema STE(A)M festivala biti posvećena vještinama u STE(A)M području koje potiču inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje kako bi pomogli djeci i mladima da nauče učiti i sami pronalaze rješenja problema koristeći logiku i maštu vodeći se riječima poznatog znanstvenika Alberta Einsteina “Logika će vas odvesti od A do B, ali mašta će vas odvesti posvuda”. 

Cilj STE(A)M festivala je popularizacija znanosti svim dobnim skupinama s naglaskom na djeci i mladima, kako bi se potaknula znatiželja i približila znanost na kreativan način. Ciljnu skupinu STE(A)M festivala predstavljaju djeca i mladi različite dobi – vrtićki uzrast, osnovnoškolci i srednjoškolci.

Pozivamo vas da se prijavite za održavanje interaktivne radionice i predavanja s temama iz STE(A)M područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) te time obogatite naš program.

Za sudjelovanje na STE(A)M festivalu potrebno je ispuniti online prijavni obrazac dostupan na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/P1E5NAfaZiyR6yw17 najkasnije do utorka, 4. travnja 2023. godine. Pritom vas pozivamo da prezentaciju ili radionicu prilagodite publici, odnosno vašoj ciljnoj skupini kako bi se uz zanimljiv i atraktivan sadržaj postigla što veća  interaktivnost i uključenost svih sudionika. Prijavitelji mogu prijaviti više aktivnosti iz različitih ili istih područja za različite ciljne skupine.

Javna ustanova REDEA u suradnji s centrom EUROPE DIRECT Čakovec osigurava prostor izvođenja radionica/predavanja te financira potreban materijal do maksimalne ukupne vrijednosti 150 EUR po aktivnosti.

Nakon isteka roka, Javna ustanova REDEA će obavijestiti sve zainteresirane o prihvaćenim aktivnostima u sklopu programa STE(A)M festivala.

Eventualni upiti za dodatnim informacijama mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte: ana.kralj@redea.hr ili maja.golubic@redea.hr.

Podijeli: