Informacija  o radu za 2021. godinu, Program rada za 2022. godinu i Kretanje na tržištu rada u Međimurskoj županiji bile su točke Dnevnog reda 107. sjednice  Gospodarsko- socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji.

Na sjednici je  izabrano i novo vodstvo, a predsjednik se birao iz redova poslodavaca. Novi predsjednik GSV-a je Ivan Senčar, predstavnik Međimurske županije i dopredsjednik je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, a dopredsjednik iz sindikalnih udruga je Mladen Zemljić iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Predstavnik Međimurske županije i dopredsjednik GSV-a, Josip Grivec; predsjednik GSV-a, Ivan Senčar, dopredsjednik GSV-a iz sindikalnih udruga, Mladen Zemljić.

U prošloj godini zbog epidemiološke situacije Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji je održalo dvije sjednice, a jedna je održana elektronskim putem. Na sjednicama se raspravljalo o pitanjima važnim za Međimursku županiju te su obilježeni Dan socijalnog partnerstva 21. siječnja  i Dan zaštite na radu  28. travnja. Iako je Gospodarsko-socijalno u Međimurskoj županiji održalo manji broj sjednica nego ranijih godina, aktivnosti nije nedostajalo. Predsjednik i dopredsjednici održali su nekoliko sastanaka na kojima su se dotakli  aktualne problematike.

Sudionici 107. sjednice Gospodarsko- socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji.

Vrlo dobra suradnja nastavljena je s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnom službom u Čakovcu, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Međimurske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Čakovec te svim županijskim službama.

Program rada za 2022. godinu vrlo je ambiciozan, a  članovi Vijeća  naglasak  rada Vijeća stavljaju na utjecaj državne politike na regionalnu i lokalnu samoupravu,  život i standard građana, rad lokalnih samouprava, društvenih tvrtki i agencija te demografsku sliku Međimurja i utjecaj tih faktora na gospodarstvo. Posebno je istaknuta potreba za ukazivanjem problema i rješenja vezanih uz povećanje cijena energenata, komunalnih doprinosa, roba i usluga i drugog te problema vezanih uz  COVID. Uz obilježavanje Dana socijalnog partnerstva i Dana zaštite na radu, ove će se godine u mjesecu svibnju prigodno obilježiti i dvadeset godina od osnivanja i  neprekidnog rada Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji.

Izvor: Međimurska županija 

Podijeli: