Na njemu će sudjelovati edukatori iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Velike Britanije i Francuske, a povod je sve izraženija potreba za nadogradnjom formalne nastave kreativnim sadržajima koji mladima omogućavaju dodatni razvoj talenta i vještina. Predavači rješavanju ovog problema pristupaju na različite načine, a cilj skupa je kreiranje zajedničkih inicijativa i poticanje suradnje.

Glavni organizator je Institut sinergije znanosti i društva iz Čakovca, financira ga Europska komisija kroz program “Mladi na djelu”, a podržava Međimurska županija, REDEA i Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Svečano otvaranje bit će u subotu 25. veljače 2012. godine u 9:00 sati. Više o skupu možete pročitati na internetskim stranicama Instituta sinergije znanosti i društva.

Dan prije početka radionice, u petak 24. veljače u 15:00 sati, također u prostorima TIC-a, ravnatelj Istraživačke stanice Petnica iz Srbije, Vigor Majić, predstavit će svoju instituciju.

Riječ je o istraživačkoj stanici koja se već 30 godina bavi razvojem znanstvene kulture, znanstvene pismenosti i obrazovanja. Jedinstvenost u pristupu tim djelatnostima učinile su Petnicu svjetski poznatim nezavisnim centrom za poticanje znanstvene kreativnosti djece i mladih. Godišnje kroz aktivnosti centra prođe preko 2000 učenika, ali i tisuću nastavnika i mentora koji rade s učenicima te unapređuju vlastita znanja i metode rada.

Podijeli: