Tijekom lipnja i srpnja 2019. godine TICM tim bio je proširen dodatnim članom – studenticom završne godine diplomskog studija Ekonomika poduzetništva Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Kristinom Kriković, koja je u TICM-u obavljala četverotjednu stručnu praksu. Vjerujući kako na mladima svijet ostaje, u skladu s vlastitim mogućnostima, svakoj mladoj osobi koja od nas zatraži pomoć, pomažemo u osobnom i profesionalnom razvoju kroz različite oblike savjetovanja, profesionalne orijentacije, mentoriranja i edukacije.

Kristina je prepoznala da joj djelatnici TICM-a mogu prenijeti praktično znanje nužno za upotpunjavanje teoretskog znanja stečenog tijekom formalnog obrazovanja te joj pomoći u pripremi diplomskog rada na temu poduzetništva mladih u ruralnim područjima.

Odluku o obavljanju stručne prakse Kristina je donijela i zbog vlastitog interesa glede predmeta poslovanja TICM-a. Prepoznala je kako TICM, kao poduzetnička potporna institucija, kroz usluge inkubacije, edukacije i savjetovanja, potiče razvoj poduzeništva u Međimurskoj županiji, i šire, izravno sprječavajući neželjeni odljev mozgova u Grad Zagreb kao ekonomsko središte Hrvatske, te izvan nacionalnih granica.

Kristinine dojmove donosimo u nastavku: “Stručna praksa u TICM-u opravdala je i zapravo nadmašila sva moja očekivanja. Unatoč prepunom rasporedu, djelatnici TICM-a te posebice moja mentorica Sana Đukes, uvijek su odvojili svoje vrijeme kako bi podijelili svoje znanje i detaljno mi objasnili sve zadatke i projekte koji su u razdoblju mog rada u TICM-u bili aktualni. Mogu reći da sam u ovih dvadeset dana bila ravnopravni član tima – imala sam priliku sudjelovati u edukaciji o design thinking pristupu generiranja inovativnih ideja za različite poslovne izazove, pomagati u provedbi informatičkih edukacija, otići na studijsko putovanje, pripremati projektnu prijavu i biti uključena u niz drugih aktivnosti. 

Puno sam naučila i imala prilike primijeniti teoretska znanja stečena na fakultetu, stoga mogu reći da sam ovom praksom sadržajno zaokružila cijeli studij s obzirom da smo praktičnim dijelom prošli kroz većinu kolegija. Nadalje, iskusila sam još jednu veoma pozitivnu stranu TICM-a koju često navode predstavnici inkubiranih poduzeća, a to je prijateljsko okruženje i umrežavanje što stvara ugodnu atmosferu za rad, te sam upoznala mnogo zaposlenika drugih institucija i poduzeća iz okruženja. 

Jedan od meni najvažnijih segmenata je upravo to što sam dobila uvid u način funkcioniranja institucije koja iz godine u godinu kontinuirano raste, a koju zajedno drži mali tim izrazito kompetentnih i srčanih ljudi. Posebno mi je drago što sam imala prilike učiti upravo od njih i na tome sam im neizmjerno zahvalna.”

Naposljetku, možemo zaključiti kako je zadovoljstvo obostrano. Kristina je izrazito marljiva i proaktivna mlada osoba spremna prihvatiti i kvalitetno odraditi svaki povjereni zadatak. Želimo joj puno uspjeha u završetku obrazovanja te u razvoju karijere.

Podijeli: