HAMAG-BICRO u sklopu programske komponente Eurostars koja se provodi u okviru Istraživačkog programa Hrvatska, koji se financira iz Drugog švicarskog doprinosa organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu konferencije Global Innovation Summit, koji će se održati u Istanbulu 13. i 14. lipnja 2024. godine.

Global Innovation Summit 2024. okuplja svjetske čelnike, donositelje odluka, tvrtke i ključne istraživačke organizacije iz cijeloga svijeta kako bi se uhvatili u koštac s najhitnijim izazovima svijeta koji se neprestano mijenja. Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u programu Eurostars. Sudionici događanja također mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

HAMAG-BICRO će po redoslijedu zaprimanja dodijeliti vaučer od 800 eura za 10 poduzeća. Jedno poduzeće može dobiti jedan vaučer. Sredstva vaučera će se poduzetnicima isplatiti po dostavi dokaza sudjelovanja na događanju (održani sastanci i putni nalog).  Navedeni troškovi smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom).

Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj. Malo i srednje poduzeće (MSP) podrazumijeva mikro, mala i srednja poduzeća koja imaju:

 • manje od 250 zaposlenih
 • godišnji promet ispod 40 milijuna EUR-a
 • ukupni iznos bilance ispod 43 milijuna EUR-a
 • odgovaraju kriteriju samostalnosti (Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 29/2002) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 63/2007, 53/2012, 56/2013) za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa).

Slijedom navedenog, prema hrvatskim nacionalnim pravilima, obrti i fizičke osobe nisu opravdani za financiranje.

Prijavitelj, također, mora ispunjavati sljedeće kriterije:

 • prijavitelj nije u gubitku (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • prijavitelj nije u predstečaju, stečaju ili likvidaciji (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • protiv prijavitelja i fizičke osobe koja ide na putovanje se ne vodi kazneni postupak (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • prijavitelj nije putovao, odnosno nije imao plaćen trošak putovanja ili smještaja, u organizaciji HAMAG-BICRO-a od 29.4.2023. nadalje (Izvor: Prijavni online obrazac, Izjava prijavitelja i HAMAG-BICRO)

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca. Uz online prijavu potrebno je priložiti:

 • Životopis osobe koja će putovati, u .pdf formatu
 • Potvrdu Porezne uprave trgovačkog društva, u .pdf formatu
 • Izjavu korištenim potvrdama male vrijednosti, u .pdf formatu

Prijave su otvorene do 12. svibnja 2024. do 23:59 sati. Dodatne informacije možete dobiti na eurostars@hamagbicro.hr.

Više informacija o samom pozivu dostupno je i na mrežnim stranicama HAMAG BICRO-a. 

Podijeli: