U ugodnom ambijentu multimedijalne dvorane TICM-a, u četvrtak 7. srpnja 2016. godine, održana je kreativna radionica, ili popularni meetup, iz područja razvoja hibridnih aplikacija korištenjem Ionic framework razvojnog okruženja. Inicijator i voditelj radionice Nikola Brežnjak na vrlo je zanimljiv i konstruktivan način prezentirao mogućnosti Ionica a polaznici su imali prilike i sami izraditi hibridnu aplikaciju te je pokrenuti na vlastitim računalima i pametnim telefonima. Entuzijazma te razmjene znanja i iskustva tijekom radionice nije nedostajalo a najveća zasluga svakako pripada Nikoli koji je u dva i pol sata zaintrigirao sudionike i motivirao ih da u svojim budućim projektima koriste Ionic Framework.

 Kako je potreban raspon poznavanja tehnologija za izradu web i mobilnih aplikacija danas izuzetno širok, zaključak većine sudionika meetupa bio je da su ovakva događanja potrebna i korisna, onima koji se svakodnevno bave ovim poslom i onima koji u svijet razvoja softvera tek ulaze. Novi susret Ionic Framework grupe u planu je već u kolovozu a točan termin biti će objavljen na stranicama TICM-a i Ionic Framework Meetup grupe Čakovec.

Dodatne korisne poveznice:

Ionic Framework – službena stranica razvojnog okruženja Ionic

„Ionic Framework, step by step from idea through prototyping to the app stores“ – e-knjiga Nikole Brežnjaka o razvoju u Ionicu.

Nikola Brežnjak, “guru” Ionic Frameworka

Pokretanje Ionica

Svatko u svojem kodu

Budno oko mentora

Podijeli: