Digitalna transformacija (DT), kao jedna od ključnih paradigmi današnjice, ne može se zanemariti. Poduzeća trebaju proaktivno pristupiti digitalnoj transformaciji ili će ih konkurencija pregaziti. Što znači digitalna transformacija u svakodnevnom poslovanju, i kakve koristi od radikalne promjene poslovanja korištenjem mogućnosti digitalnih tehnologija imaju mala i srednja poduzeća saznajte na radionici koju Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) organizira u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Varaždin, Sveučilišta u Zagrebu.

Interaktivna radionica

Digitalna transformacija poslovanja za mala i srednja poduzeća

koja će se održati u utorak, 25. svibnja 2021. godine, od 9 do 15 sati.
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b Čakovec.

U okviru projekta Digitalna transformacija dunavske regije DIGITRANS uspostavljeni su regionalni inkubacijski centri u sedam različitih regija u kojima se projekt provodi. U Hrvatskoj je ulogu regionalnog inkubacijskog centra preuzeo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u bliskoj suradnji s partnerima s Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, Sveučilišta u Zagrebu. Prema metodologiji za pokretanje i vođenje procesa digitalne transformacije poduzeća razvijenoj u okviru DIGITRANS projekta do sada je u Hrvatskoj provedeno desetak radionica, a u ostalih šest zemalja Dunavske regije gotovo stotinu. Na radionicama je sudjelovalo više stotina poduzetnika koji su uz vodstvo iskusnih moderatora kroz interaktivni kreativni rad razvijali ‘digitalni’ poslovni model.


Program radionice:

Sudjelovanjem u interaktivnoj radionici sudionici će imati priliku naučiti kako koristiti metodologiju DIGITRANS za razvoj nove ideje i digitalnog poslovnog modela, koje aspekte trebaju uzeti u obzir u procesu i koji alati i pristupi im mogu pomoći u razvoju korisnički orijentirane digitalne usluge ili proizvoda.

Ciljna skupina radionice su poduzetnici koji žele naučiti koristiti alate koji im mogu uvelike pomoći u korištenju mogućnosti koji nude digitalne tehnologije na način da osmisle novi ili dorade postojeći poslovni model pri čemu će potrebe kupaca staviti na prvo mjesto. Sudionici će raditi konkretne vježbe i zadatke pomoću DIGITRANS metodologije i alata, kroz koje će ih voditi iskusne moderatorice, a na raspolaganju će imati različite materijale. Cilj je radionice da svi sudionici usvoje metodologiju tako da je mogu primijeniti i na svoje poslovanje.


Prijava

INTERAKTIVNA RADIONICA “DIGITALNA TRANSFORMACIJA POSLOVANJA ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA ” JE OTKAZANA.


Predavačice:

Izv.prof.dr.sc. Katarina Tomičić Pupek je izvanredna profesorica na Katedri za razvoj informacijskih sustava Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, te je članica Laboratorija za upravljanje poslovnim procesima i digitalnu transformaciju. Prije akademske karijere, radila je kao konzultantica za primjenu IKT u poslovanju u konzultantskoj industriji. Kao istraživačica, znanstvenica i konzultantica stekla je iskustvo na raznim znanstvenim i stručnim, nacionalnim i internacionalnim projektima. Područja njenog interesa su vezana uz modeliranje poslovnih procesa, digitalnu transformaciju i strateško planiranje informacijskih sustava.

Doc.dr.sc. Martina Tomičić Furjan je docentica na Katedri za organizaciju i Katedri za razvoj informacijskih sustava Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, te je voditeljica Laboratorija za upravljanje poslovnim procesima i digitalnu transformaciju, koji također djeluje u sklopu Fakulteta. Nositeljica je na predmetima preddiplomskog i diplomskog studija FOI, a kao istraživač i konzultant radila je i na raznim znanstvenim i stručnim, nacionalnim i internacionalnim projektima. Područja njenog interesa su vezana uz upravljanje poslovnim procesima, digitalnu transformaciju, modeliranje poslovnih procesa, strateško planiranje informacijskih sustava, strateški razvoj i implementaciju informacijsko-komunikacijske tehnologije u organizacijama te mjerenje organizacijske učinkovitosti


Radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podijeli: