Polaznici su imali priliku upoznati i kroz praktičan rad isprobati osnovne alate inoviranja, od definiranja karaktera inovacije i smjernica za određivanje strategije komercijalizacije do načina stvaranja ili unapređivanja poslovnog modela, definiranja ponude vrijednosti, izglednih kupaca i okolnosti u kojima je veća vjerojatnost uspjeha i rasta.

Neke od predstavljenih tema su nove „zakonitosti“ inoviranja, razlike između postupne i disruptivne inovacije, tipovi poslovnog modela i elementi koji čine poslovni model, koncepcija „posla kupca“ te strateški plan i krivulja ponude vrijednosti.

Radionicu je vodio Boris Golob, vodeći hrvatski stručnjak za postupke inoviranja proizvoda i direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Radionica je organizirana u okviru projekata I3CT Crossborder Clustering kojeg sufinancira Europska unija u okviru drugog poziva IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, te projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja u kojem je glavni partner Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a jedan od prepoznatih centara je i Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o.. Projekt je usmjeren na razvoj gospodarske suradnje i ljudskih resursa kroz zajedničke istraživačke, razvojne i inovacijske napore sveučilišnih i nesveučilišnih institucija, kao i privatnih tvrtki u suradnji s tehnološko-inovacijskim centrima.

Podijeli: