Kao tehnička pomoć na provedbi projekta i izgradnji resursa TIC-a angažirana je specijalizirana tvrtka INI-Novation GmbH. Tvrtka je osnovana 2004. godine kao spin-off INI-GraphicsNet Fondacije s osnovnom misijom pružanja usluga i ekspertize u području transfera tehnologija i komercijalizacije rezultata istraživanja razvijenih u okviru i za INI-GraphicsNet fondacije. S vremenom je tvrtka proširila bazu partnera i klijenata te sad pruža individualizirane usluge prilagođene potrebama klijenata diljem svijeta.

INI-Novation pruža savjetodavne usluge različitim istraživačkim institutima, vladinim i administrativnim institucijama, kao i neovisnim znanstvenicima koji žele komercijalizirati rezultate svojih istraživanja.

U svojem radu INI-Novation koristi integrativni proces komercijalizacije rezultata istraživanja koji se prilagođava individualnim potrebama pojedinog klijenta a uključuje slijedeće usluge:

  • Upravljanje inovacijama: savjetovanje istraživačkih instituta, vladinih institucija i poduzeća povezano s  identifikacijom i korištenjem tehnologija
  • Tehnološki screening: procjena tržišnog potencijala tehnologija i preporuke strategija za komercijalizaciju
  • Inkubacijske usluge: rješenja potrebna za razvoj stvarnih poslovnih koncepata
  • Osposobljavanje: specijalizirane edukacije iz područja poduzetništva, transfera tehnologija, prava intelektualnog vlasništva itd
Podijeli: