Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je krajem kolovoza 2018. godine informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za Poziv „Znakovi kvalitete“ vrijedan 7,5 milijuna kuna.

Cilj Poziva „Znakovi kvalitete“ je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete: “Hrvatska kvaliteta”, “Izvorno hrvatsko”, “Tradicijski obrti” i “Umjetnički obrti”.

Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od prihvatljivog pružatelja usluga (Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore).

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100%. Riječ je o potpori male vrijednosti koja se dodjeljuje putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Bespovratna sredstva dodjeljivati će se putem trajno otvorenog Poziva do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta


Radionica je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: