Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA i  Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva CEPOR pozivaju vas na informativnu radionicu za poduzetnike i poljoprivrednike na temu:

KAKO PRIPREMITI ZA PRIJENOST POSLOVANJA
… sebe, poslovanje, nasljednike?
Što možemo naučiti iz primjera dobre prakse iz razvijenih zemalja EU?

koja će se održati u petak, 22. ožujka 2024. godine, od 10:30 do 12:30 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.


Prijenos poslovanja (upravljanja i vlasništva) kritična je faza u razvoju obiteljskih, ali i drugih malih i srednjih poduzeća. Priprema za prijenos poslovanja iziskuje vrijeme i posvećenost vlasnika poduzeća, a planiranju je potrebno pristupiti pravovremeno, kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Cilj radionice je pružanje informacija i savjeta te razmjene iskustava vlasnika poduzeća, OPG-a i obrta na temu izazova prijenosa poslovanja. Pored nasljeđivanja poduzeća u krugu članova obitelji, jedna od mogućih opcija je i prodaja poduzeća – zaposleniku, drugom poduzeću u djelatnosti ili novoosnovanom poduzeću koje tek započinje poduzetničku aktivnost.

Radionica je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća, obrta ili OPG-a u cilju pravovremene pripreme za prijenos poslovanja.


PREDAVAČICA

Dr. sc. Mirela Alpeza, redovna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktorica CEPOR-a koji u posljednjih 10 godina aktualizira problematiku malih i srednjih poduzeća i prijenosa poslovanja u Hrvatskoj. Članica je Upravnog odbora Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća – TRANSEO, koje omogućuje razmjenu iskustava među europskih zemljama u području podrške poduzetnicima kod prijenosa poslovanja.

Dr. sc. Mirela Alpeza.


PRIJAVA

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Radionica se organizira u sklopu projekta „Podrška prijenosu poslovanja“ kojeg financira Akademija za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu.

Broj sudionika radionice je ograničen kako bi se omogućila interakcija i dijeljenje iskustava sudionika radionice.

Prijave na radionicu zaprimaju najkasnije do srijede, 20. ožujka 2024. godine. Sudionici se prijavljuju popunjavanjem ONLINE PRIJAVE

Podijeli: