Dobri programeri su traženi, rade zanimljive poslove i dobro su plaćeni.

Da bi se postalo dobrim programerom treba početi zanimati se za informatiku rano i polako širiti znanje. Kako bi se učenicima osnovnih i srednjih škola omogućilo informatičko obrazovanje izvan redovnog školskog programa, udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) organiziraju tečajeve koji će početi krajem 9. mjeseca 2016. godine.

  1. Tečaj „Moj prvi program“ namijenjen je najmlađim učenicima od 2. do 4. razreda osnove škole tijekom kojeg će polaznici kroz igru i zabavu naučiti osnove računalnog programiranja i robotike.
  2. „Robotika“ je naziva tečaja za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole na kojem će učiti kako sastaviti i programirati robota a zatim ga i pokrenuti.
  3. Tečaj „Algoritmi“ je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola koji vole matematiku i rješavanje logičkih zagonetki, a znanja koja će ovdje steći važna su za daljnji razvoj u smjeru razvojnog inženjera softvera.
  4. „Web i internet stvari“ je tečaj tijekom kojeg će polaznici učiti kako izraditi vlastiti internetsku stranicu i programirati uređaje koji imaju mogućnost spajanja na internet.

Javno predstavljanje programa za djecu i roditelje održat će se u subotu, 10. rujna 2016. godine u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM).

Više o programima tečajeva i prijavama možete pronaći na stranicama MIS-a:

 

Podijeli: