U sklopu projekta „Znanje je moć“, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, organiziralo je informatičke radionice za starije osobe, koje su se u četiri termina tijekom veljače i ožujka održale u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Cilj radionica je bio povećati razinu informatičke pismenosti kod starijih osoba te poboljšati  društveni život i komunikaciju korištenjem društvenih mreža.

U radionice je bilo uključeno 13 osoba s područja Međimurske županije i neki od njih su se prvi put susreli s radom na računalu.

Radionice su organizirane kao kombinacija teoretskih predavanja i interaktivnih vježbi iz područja korištenja alata za elektroničku poštu, tražilica, korisnih servisa za građane, alata za obradu teksta i slike i društvenih mreža. Polaznici su postavljati pitanja na temu korištenja pametnih telefona, tableta, uspostavljanja kućne mreže, korištenja aplikacija za komunikaciju putem interneta, interneta bankarstva i ostalih korisnih online servisa. Na kraju radionica svi polaznici su izrazili zadovoljstvo naučenim i izrazili spremnost za uključivanje u slične edukacije u budućnosti.

Radionice je pripremio i održao Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: