Predstavljeni su projekti I3CT Crossborder Clustering i Innoinvest financirani u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području. Predstavljeno je i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje. Izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija predstavila je svoj razvojni put i poslovnu filozofiju. Iako je prosjek starosti zaposlenih u tvrtki samo 24 godine, više od 50 % prihoda ostvaruje na zahtjevnim stranim tržištima kao što je tržište SAD-a.

 Središnji dio IKT dana bili su poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima su tvrtke u neformalnom ozračju imale priliku međusobno se upoznati, razmijeniti ideje te stvoriti preduvjete za buduću suradnju. Desetak tvrtki je predstavilo svoje proizvode i usluge, a svi prisutni imali su prilike upoznati se s visokotehnološkom opremom koja je dostupna u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje i s novom informatičkom učionicom opremljenom u okviru projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja. Oprema i učionica na raspolaganju su za razvoj novih informatičkih proizvoda i usluga te za provedbu edukacija.

 Događaj je naišao na značajan odaziv ciljne publike što je dokaz da postoji potreba za suradnjom tvrtki u informatičkom sektoru ukoliko se žele stvoriti preduvjeti za snažan budući rast ovog visokotehnološkog sektora. Tehnološko Inovacijski centar Međimurje u suradnji s REDEA-om i Međimurskim IT Clusterom već nekoliko godina rade upravo na stvaranju preduvjeta na kojima će se ovaj sektor u budućnosti razvijati.

Prezentacije s IKT dana dostupne su na internetskoj stranici projekta I3CT Crossborder Clustering: http://www.i3ct.net/documents.aspx

Ivan Perhoč, župan Međimurske županije

Ivan Plačko, direktor Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje

Jako Horvat, voditelj odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i

B2B sastanci

B2B sastanci

Ratko Pesek, Qmini d.o.o.

Sudionici

Tomislav Car, Infinum d.o.o.

Podijeli: