Ugovor o financiranju projekta ‘Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra’, ukupne vrijednosti 16,1 milijuna kuna potpisan je 6. rujna 2017. u Prelogu između potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka. Za realizaciju projekta odobreno je sufinanciranje u iznosu od 15.771.678,61 kuna, dok će ostatak od 365.978,83 financirati sam Grad Prelog.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek potpisuju Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za izgradnju Poduzetničkog centra Prelog

Projektom je, na području Gospodarske zone Prelog, planirana izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog ukupne površine 2172 m2. Poduzetnički centar bit će namijenjen novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima te poduzećima koja posluju duže od tri godine. Imat će ulogu poduzetničkog inkubatora u kojem će poduzeća moći smjestiti i razvijati svoje poslovanje u povoljnijim uvjetima, koristeći sve prednosti koje inkubator pruža. Osim uloge poduzetničkog inkubatora, poduzetnički centar će djelovati i kao potporna institucija za savjetovanje poduzetnika, pružanje stručne pomoći u provedbi poduzetničkih inicijativa te pomagati poduzetnicima u povlačenju bespovratnih sredstva iz fondova Europske unije. Konačan cilj ovog projekta je poticanje i olakšavanje poduzetničke aktivnosti i zadržavanje mladih obrazovanih i stručnih ljudi na području grada Preloga.

Kako bi projektni ciljevi izgradnje Poduzetničkog centra Prelog u potpunosti bili ispunjeni, Tehnološko-inovacijski centar Čakovec (TICM) će, kao partner Grada Preloga u provođenju projekta, pružati savjetodavne i organizacijske usluge tijekom uspostavljanja poslovnog modela Poduzetničkog centra te pri djelovanju centra kao poduzetničke potporne institucije. TICM je odabran za partnera zbog višegodišnjeg iskustva u razvoju poslovne infrastrukture, upravljanju poduzetničkim inkubatorom te djelovanju kao poduzetnička potporna institucija.

Predstavnici partnerskih organizacija na projektu izgradnje poduzetničkog centra, s lijeve na desnu: Mario Zamuda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec; Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje; Željko Poredoš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga te Miroslav Hržić savjetnik u Odsjeku za gospodarstvo Grada Preloga.

Projekt je odobren za sufinanciranje u sklopu natječaja ‘Razvoj poslovne infrastrukture’, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. I TICM-u je, o čemu smo već pisali, odobreno financiranje za projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke potporne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, čime će biti pokriveno 100% troškova proširenja poslovnog inkubatora TICM za 1000 m2, na ukupno 3700 m2 vrhunski opremljenih ureda, učionica, konferencijskih dvorana i pratećih sadržaja. S ova dva projekta Međimurje potvrđuje svoju reputaciju poduzetničkog kraja te stvara kvalitetnije preduvjete za daljnji razvoj gospodarstva.

Podijeli: