U ugodnom ambijentu multimedijalne dvorane TICM-a, u petak 14. rujna 2018. godine održana je kreativna radionica ili popularni meetup, na temu „Getting started with GO“.

Go je Google-ov programski jezik opće namjene, dizajniran za korištenje u sistemskom programiranju. Sadrži mehanizme za konkurentnost koji omogućavaju jednostavno pisanje programa.

Voditelj meetup-a Antonio Stanković

Nakon kratkog teorijskog uvoda, voditelj meetup-a Antonio Stanković iz poduzeća Grafing d.o.o. na vrlo je zanimljiv i konstruktivan način prezentirao mogućnosti programskog jezika GO-a . U nastavku meetup-a, okupljeni polaznici testirali su GO na praktičnim primjerima, počevši od „Hello Word“ programa pa sve do izrade vlastitog web servera.

Sudionici meetup-a

Zaključak većine sudionika meetup-a bio je da programski jezik GO zbog svojeg jednostavnog mehanizma i lakoće korištenja sve češće postaje izbor programera za izgradnju web poslužitelja. Novi susret ME < CODE/ > grupe u planu je već u listopadu, a točan termin bit će objavljen na internetskim stranicama TICM-a i Meetup grupe.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: