U četvrtak, 2. ožujka 2017. godine, održan je sedmi Meetup ME< CoDe/ >  grupe. Tema je bila Fuse – set alata namijenjen svima koji se bave izradom mobilnih aplikacija, ali i onima koji tek ulaze u taj svijet. Predavanje je održao Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u TICM-u.

Goran Levačić, predavač

Glavna karakteristika Fuse alata je inovativni pristup razvoju nativnih aplikacija koji objedinjuju najmoćnije tehnologije za dizajn i programski jezik. Naime, Fuse omogućuje dizajnerima i programerima rad u istom alatu, baziranom na tehnologijama koje i jedni i drugi razumiju. Fuse set alata omogućuje kreiranje layout-a, animacija i interakcija korištenjem takozvanog UX Markup-a u koji se bez problema može ubaciti Objective-C, Java ili Swift kod, a za logiku je zadužen JavaScript.

Ukoliko se želite okušati u programiranju vlastite mobilne aplikacije, Fuse možete besplatno skinuti na službenim stranicama. Naučene vještine možete testirati pomoću vježbe koja je izrađena na posljednjem meetup-u, te dostupnoj na sljedećoj poveznici.

Sretno!

Podijeli: