Izvor: www.fusetool.com

Zamislite oduševljenje vaših klijenata kojima već na prvom sastanku umjesto tradicionalno statičnih mockupova mobilne aplikacije prezentirate funkcionalni prototip koji radi. Zatim zamislite oduševljenje vaših developera i dizajnera koji zajedno rade u istom alatu, baziranog na tehnologijama koje i jedni i drugi razumiju. Na kraju zamislite alat koji vam omogućuje kreiranje layouta, animacija i interakcija korištenjima nečega što se zove UX Markup i u koju bez imalo bojazni možete ubaciti Objective-C, Java ili Swift kod, a za sav business logic je zadužen JavaScript.

Ovo posljednje zvuči pomalo neobično, kaotično i pomalo nevjerojatno, pa stoga i zaslužuje da sljedeći meetup posvetimo upravo alatu koji jako dobro spaja sve aspekte izrade dizajna i programskog razvoja u jedinstveni proces.

Fuse je set alata namijenjen svima koji se bave izradom mobilnih aplikacija ali i onima koji tek ulaze u taj svijet. Glavna mu je karakteristika inovativni pristup razvoju nativnih aplikacija objedinjavanjem najmoćnijih tehnologija za dizajn i programski razvoj.

Iako je Fuse još uvijek u beta fazi, jasno pokazuje smjer u kojem će se dizajn i razvoj mobilnih aplikacija kretati u budućnosti i da su interdisciplinarna znanja danas itekako važna za uspješan rad na softverskim projektima.

Termin meetupa je u četvrtka, 2. ožujka 2017. godine u 16.30 sati u informatičkoj učionici u TICM-u.

Predavanje će održati Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u TICM-u.

Molimo vas da donesete vlastita prijenosna računala a kojima ćete instalirati Fuse, Sublime Text ili Atom editor te instalirati Android SDK na Windows i Linux uređajima ili Xcode na iOS uređajima.

Upute se nalaze na sljedećim poveznicama:

Poveznica za preuzimanje i instrukcije za instalaciju
Konfiguracija računala za pokretanje aplikacija na Android i iOS uređajima

Sudjelovanje na meetupu je besplatno, a više informacija o susretu možete pronaći na službenoj stranici Međimurje code&design grupa, Me<CoDe/>.

Podijeli: