Fotoklub Čakovec organizira Ljetnu školu fotografije za djecu od 10 do 18 godina starosti, koja će se ove godine održati od 2. do 6. rujna od 17 do 19 sati u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Voditelji Ljetne škole su iskusni fotografi Davor Žerjav i Davorin Mance koji će polaznike podučiti osnovama fotografije kako u tehničkom, tako i u umjetničkom aspektu. Kroz interakciju i druženje s voditeljima i ostalim polaznicima djeca će graditi samopouzdanje te steći osnovno iskustvo u ophođenju s ljudima prilikom fotografiranja portreta kao i u fotografiranju pejzaža.

Davor Žerjav s polaznicima Ljetne škole fotografiranja


Osim navedenog, fotografirat će se i predmeti te arhitektura. Posebna se pažnja u školi posvećuje radu sa svjetlom, tako da polaznici, osim kroz teoretski dio gradiva o svjetlu koji je nužan kako bi shvatili osnove fotografije, prolaze kroz praktične vježbe s prirodnim svjetlom, kontinuiranim vrućim svjetlom i hladnim bljeskavim svjetlom.

Polaznici vježbaju fotografiranje predmeta uz pomoć vrućeg svjetla


Kako bi mogli sudjelovati u vježbama fotografiranja, polaznicima je potreban digitalni fotoaparat bilo koje vrste, no ukoliko ga nemaju, Fotoklub Čakovec osigurao je 5 kompleta vrhunskih DSLR fotoaparata.

Broj polaznika ograničen je na 30, dok kotizacija po djetetu iznosi 50 kn, a uplaćuje se prvi dan ljetne škole.

Partneri projekta ljetne škole su Međimurska županija i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Podijeli: