Inovativan ste poduzetnik? Imate ili želite razviti na znanju baziran proizvod ili uslugu? Kako financirati takav poduhvat u Hrvatskoj? Postoje li institucionalni kanali za financiranje istraživanja i razvoja? Koje su trenutne mogućnosti i kako se situacija mijenja ulaskom Hrvatske u EU? Kakva su iskustva voditelja razvojnih projekata koji su dobili financiranje u RH?

Radionica je namijenjena inovativnim poduzetnicima koji traže prilike za realizaciju svojih inovacija, znanstvenicima koji traže kanale za komercijalizaciju svojih otkrića i svima koji se bave na znanju baziranim poduzetništvom, bez obzira na to bili mali ili veliki, iz visokotehnološke ili „konzervativne“ industrije te imaju li predznanje iz ekonomije i menadžmenta ili ne.

Program radionice:

9,30 – 10,00Registracija
10,00 – 12,00

Radionica “Financiranje razvojnih projekata iz EU programa”, prvi dio

Predavač: Ana Tomašek, BICRO

12,00 – 12,30Pauza
12,30 – 14,00

Radionica “Financiranje razvojnih projekata iz EU programa”, drugi dio

Predavač: Ivana Čuljak, BICRO

14,00 – 14,30

Iskustvo prikupljanja sredstava za razvojni projekt

Predavač: Bojan Pečnik, Hipersfera, TICM

Radionica je organizirana u okviru projekta SPRINT i četvrti je po redu Voogle Startup kutak koji TICM organizira u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili za sudjelovanje, ispunite prijavni obrazac na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/15aaPn6 do 22. travnja 2013. godine.

O predavačima:

Ivana Čuljak, dipl. oec., voditeljica Odjela za inovacije u Poslovno-inovacijskoj agenciji Republike Hrvatske – BICRO diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno završava MBA – poslovno upravljanje. Od 2007. godine radi u BICRO-u, najprije kao stručni suradnik u programu RAZUM– Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća, a od 2010. kao voditelj odjela za inovacije. Zadužena za inovacijske programe RAZUM i POC – Provjera inovativnog koncepta za poduzetnike, te aktivnosti vezane uz Europsku poduzetničku mrežu – EEN. Posjeduje iskustvo u razvoju i implementaciji Projekta tehnologijskog razvoja (Science & Technology Project – STP) te vođenju istraživačko razvojnih projekata iz privatnog sektora.

Ana Tomašek, dipl. oec., viša stručna suradnica u Poslovno-inovacijskoj agenciji Republike Hrvatske – BICRO trenutno završava International Full-Time Master’s Programme in Business and Administration na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Od 2009. godine radi kao savjetnica za nepovratna sredstva u konzultantskoj tvrtki RR&CO. Knowledge Centar Ltd. Aktivno je sudjelovala u pripremi međunarodnih projekata 7. okvirnog programa (FP7) i na projektima strukturnih fondova za Sloveniju. Predavala je na brojim seminarima kako pridobiti nepovratna sredstva EU. Od 2011. godine radi u BICRO-u kao poslovno-financijski evaluator u Sektoru za evaluaciju i ugovaranje a danas je Nacionalna koordinatorica programa EUREKA i Eurostars te voditeljica programa POC – Provjera inovativnog koncepta za znanstvenike i istraživače.

Dr. sc. Bojan Pečnik, Hipersfera d.o.o., TICM d.o.o., je osnivač i tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera (www.hipersfera.hr). Projekt Hipersfera je u inicijalnoj fazi razvoja financiran sa oko 8.3 milijuna kuna kroz BICRO-ov program RAZUM. Bojan ima bogato iskustvo u kratkom predstavljanju (eng. pitching) projekta na investicijskom forumima, natjecanjima i konferencijama, kao i prema predstavnicima industrije, javnog sektora, poslovnim anđelima te fondovima rizičnog kapitala. Bojan je i akreditirani IPA SIIF procjenitelj, voditelj IPA CBC Slovenija-Hrvatska prekograničnog projekta SPRINT, te je direktor za znanost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Za dodatne informacije o radionici kontaktirajte Bojana Pečnika na broj telefona: 040/395-560, 099/255 4179 ili na adresu elektroničke pošte bojan.pecnik@ticm.hr.

Podijeli: