Fil Rouge Capital, investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scaleup poduzeća kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj, otvorio je prijave za rujanski Akceleratorski program 2019.

Fil Rouge Capital planira investirati u osnivače s uvjerljivim poslovnim konceptom ili inovacijom u odabranim sektorima interesa koji uključuju software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardware, IoT i logistička rješenja. Selection Days će se održati 15. i 16. srpnja u Algebra LAB-u, Vukasovićeva ulica 1, gdje je i operativno sjedište fonda. Tijekom ta dva dana žiri sastavljen od članova FRC tima će izabrati do dvadeset najboljih startup timova koji će na jesen sudjelovati u prvoj generaciji akceleriranih timova u programu Fil Rouge Capitala koji će se održati u Zagrebu.

Fil Rouge Capital planira investirati u osnivače s uvjerljivim poslovnim konceptom ili inovacijom u odabranim sektorima interesa koji uključuju software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardware, IoT i logistička rješenja. Potreban je osnovni MVP tj. minimalni održivi proizvod koji može pokazati kako postoji tržišna potreba za takvim rješenjem te će startupi s postojećim korisnicima i kupcima imati prednost. Uspješni kandidati će biti oni koji trebaju razviti svoj proizvod i pristup tržištu kako bi mogli ubrzati svoj međunarodni razvoj.

Investira se u poduzeća registrirane u Republici Hrvatskoj, a startupi koji su svoj rad započeli u drugoj državi moraju zadovoljiti posebne kriterije koji su detaljnije objašnjeni u prijavi. Pored toga, očekuje se izvrsno poznavanje engleskog jezika. Za osnivače i timove koji nisu iz Republike Hrvatske, Fil Rouge Capital osigurava operativnu i logističku podršku, pomoć pri otvaranju bankovnog računa, pomoć pri ispunjavanju potrebnih kriterija, kao i svu ostalu potencijalnu potporu u snalaženju u hrvatskom poslovnom okruženju.

Program počinje 2. rujna te traje do 29. studenog 2019. godine kada će biti održan i Demo Day, zatvoreni tip događaja namijenjen pozvanim investitorima Fil Rouge Capitala pred kojima će startupi iz prve generacije programa imati priliku prezentirati svoja postignuća, planove za budućnost i potrebno financiranje. Rok za prijave otvoren je do četvrtka, 11. srpnja 2019. do 23:59 sati. Nakon isteka roka za prijave, predstavnici Fil Rouge Capitala će kontaktirati odabrane startupe te ih uputiti u daljnje korake.

Link za prijavu za Selection Days: http://bit.ly/2LNxotc

Odabranim startupima je osigurano:

  • investicija u iznosu od 25.000 ili 50.000 eura
  • potpuni pristup Fil Rouge Capital mreži mentora, dodijeljeni mentor od strane jednog od Fil Rouge Capital partnera te niz ostalih povlastica od strane raznih kompanija poput Googlea i AWS-a.
  • pristup seminarima koje vode Fil Rouge Capital stručni predavači, mentorima, potencijalnim kupcima proizvoda (aplikacije) koju razvijaju i mrežom suinvestitora te sudjelovanje na ekskluzivnoj Fil Rouge Capital tjednoj Večeri osnivača.
  • mogućnost dodatnih investicija nakon dokazivanja poslovnog modela i rasta.

 

Podijeli: