Nakon ljetne stanke najavljujemo kako će se 12. meetup Me< CoDe /> grupe održati 15. rujna 2017. godine u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, s početkom u 16.30 sati.

Naslov rujanskog susreta je „Figma & Ionic – killer combo“ te će se istim, s ciljem demonstriranja cjelokupnog procesa nastajanja funkcionalne mobilne aplikacije, po prvi puta obuhvatiti i dizajn i razvoj.

Temeljem instrukcija predavača – Gorana Levačića, voditelja inkubacije i edukacije u TICM-u, i Nikole Brežnjaka, poduzetnika i pokretača meetupova, sudionici će u dva sata imati prilike izraditi jednostavnu mobilnu aplikaciju korištenjem Figme, alata za dizajn, te Ionic frameworka alata za programski razvoj hibridnih aplikacija.

U  prvom dijelu meetupa prisutni će se upoznati s radnim sučeljem Figme, mogućnostima unutar samog alata poput otvaranja novog projekta, korištenja komponenti dizajna i tipografije, prototypinga i uključivanja članova tima u kolaboraciju na projektu.

Izradit ćemo high – fidelity  dizajn jednostavne aplikacije koji će se kasnije implementirati u fazi razvoja frontenda.

U sklopu razvojnog dijela meetupa proučit ćemo na koje je sve načine moguće napraviti mobilnu aplikaciju, proći kroz osnove Ionic frameworka te isprobati novu verziju ovog popularnog razvojnog okvira.

U drugom dijelu ćemo izraditi demo aplikaciju koju će sudionici imati prilike testirati na svojim računalima i pametnim telefonima.

Za aktivno sudjelovanje na meetupu potrebno je učiniti sljedeće:

  • Otvoriti korisnički račun na figma.com i instalirati desktop verziju Figme na računalu,
  • Instalirati node.js,
  • Instalirati Ionic framework (npm install -g ionic cordova).

Za sve one koji se žele detaljno pripremiti za meetup, dostupan je tutorial instalacije Ionic frameworka na Mac i Windows računala: How to get started with Ionic framework 3 on Mac and Windows

Vidimo se 15. rujna u TICM-u!

Podijeli: