Ministarstvo regionalnog razvoj i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti u korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova), u sklopu tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, organizira Dane otvorenih vrata EU projekata, u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine.

Regionalna razvojna agencija REDEA, tom prilikom, organizira Okrugli stol EU potpore za poduzetnike Međimurske županije – iskustva i prilike, koji će se održati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, 10. svibnja 2017. godine u 10 sati.

Već nekoliko godina hrvatski poduzetnici su prihvatljivi korisnici EU sredstava za svoje projekte razvoja poslovanja. Okrugli stol koji je pred nama prilika je za kvalitetnu raspravu, postavljanje pitanja, detektiranje problema, razmjenu iskustava i savjeta te dobivanje korisnih informacija o temi koja je uvijek u vrhu zanimanja.

U uvodnom će dijelu biti predstavljeni najvažnijih poduzetnički natječaj koji su otvoreni ili su u najavi.Zanimljiva će biti i izlaganja dvaju poduzetnika s iskustvom u osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije. SOBOČAN INTERIJERI d.o.o., poduzeće za proizvodnju namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda za poslovne i prodajne prostore iz Murskog Središća, u posljednje vrijeme bilježi velike uspjehe u razvoju i rastu poslovanja. Svoja iskustva s EU natječajima za poduzetnike predstavit će osnivač i direktor poduzeća Franjo Sobočan.

Ali, nisu sredstva EU predviđena samo za male i srednje, mahom proizvodne tvrtke. Otvorene su mogućnosti da se i mikro poduzetnici iz ostalih djelatnosti pojave kao korisnici potpora. DIA d.o.o., obiteljsko mikro poduzeće iz Nedelišća, uspjelo je za svoj arhitektonski ured u dva navrata ostvariti potpore za projekte razvoja poslovanja, iz nacionalnih i EU sredstava. O tome će nam pričati direktorica poduzeća, Vesna Vrbanec.

Prijava na događaj moguća je na sljedećoj poveznici. Program događanja možete pogledati ovdje.

Registrirati se možete do 8. svibnja 2017. godine.

Za dodatne informacije obratite se na broj telefona: 040 395 572 ili putem elektroničke pošte: kristina.pevec@redea.hr.

Uz aktivno sudjelovanje publike i relevantne sugovornike očekuje vas zanimljiv i koristan događaj.

Izvor:http://www.redea.hr/eu-potpore-za-poduzetnike-medimurske-zupanije-iskustva-i-prilike/ 

Podijeli: