Direktor za poslovni razvoj TICM-a, g. Ivan Plačko, održao je prezentaciju o samom TICM-u te o projektu Centra znanja Međimurske županije za koji je trenutačno u izradi dokumentacija te koji će biti prijavljen za sufinanciranje iz strukturnih fondova Europske unije. Osim upoznavanja sa spomenutim inicijativama, učenici su saznali na koji način funkcionira poslovni inkubator te koje prednosti tvrtke koje u njemu djeluju mogu ostvariti.

Nakon prezentacije učenici su u pratnji djelatnika TICM-a prošetali kroz zgradu TICM-a te na taj način dobili priliku upoznati okolinu u kojoj trenutačno djeluje 18 inkubiranih tvrtki.

Na samom kraju posjeta, u informatičkom laboratoriju, učenicima je predstavljeno nekoliko sofisticiranih, interaktivnih aplikacija i prezentacija, koje su izradile inkubirane tvrtke koristeći TICM-ovu opremu i softversku podršku. Jedna od spomenutih aplikacija je i aplikacija interaktivnog Marsa koju je razvila tvrtka Qmini d.o.o. u suradnji s Institutom sinegrije znanosti i društva, koji je također inkubiran u TICM-u.

Podijeli: