Kako s idejom od „kuhinje“ do izlaska na svjetsko tržište? Hrvatski projekti i timovi s kvalitetnim idejama pozvani su prijaviti se u jedan od najvećih europskih akceleratora, uz investiciju od 25,000 eura i program koji će im omogućiti znanje i veze za brz pristup i prodaju na svjetskom tržištuInvesticijski fond i poslovni akcelerator 11.me otvorio je poziv za prijavu poslovnih projekata u koje planira uložiti. I hrvatska poduzeća i projektni timovi koji imaju poslovnu ideju za izlazak na šire tržište, mogu se prijaviti i ući u izbor za ulazak u program, te osigurati investiciju.

Svi koji smatraju da imaju ili razvijaju projekt koji tržišno može preskočiti granice Hrvatske, mogu se prijaviti za selekcijski proces na sljedećem linku.

Kako iz kuhinje do svjetskog tržišta Dobrodošle su sve kvalitetne prijave, bilo se radi o softwareskim rješenjima, online uslugama i aplikacijama koje već imaju makar minimalnu potvrdu koncepta, onima koji su u završnoj fazi razvoja, ili da se radi o gotovim proizvodima koji traže priliku i proboj na svjetsko tržište – rekao je Dilyan Dimitrov, jedan od osnivača Elevena.

Uz početnih 25,000 eura investicije za minimalni udjel, izabrani projekti imaju mogućnost osigurati ukupno 200,000 eura investicije preko Elevena za najviše 20 posto udjela u projektu.

Poziv je otvoren do 8. ožujka, a već tijekom poziva, Elevenov team će u Zagrebu imati Dan otvorenih vrata, tijekom kojeg će zainteresirani moći dobiti više informacija o Elevenu i programu od samih osnivača.

Također, po prvi puta, Eleven će održati i lokalni Selection Days u Zagrebu, za projekte odabrane u prvom krugu, a izabrani timovi putuju na završni Selection Days u Sofiju na pregovore oko investicije.

Uz investiciju, stručni program i kontakti diljem svijeta

Uz investiranje u razvoj, dodatna vrijednost Elevena leži u strukturiranom tromjesečnom programu s nizom stručnih radionica, suradnjom i povezivanjem s dosadašnjim polaznicima programa, te razgovora i savjetovanja s uspješnim poduzetnicima i stručnjacima u različitim sektorima važnim za poslovanje i uspjeh proizvoda.

– Ponosni smo što smo uspjeli izgraditi jednu od najsnažnijih europskih mreža poslovnih kontakata iz cijelog svijeta, osiguravajući kontakte u gotovo svim tržištnim sektorima, dostup do niza stručnjaka za sve segmente poslovanja, do kontakata s najvećim investicijskim fondovima diljem svijeta – napominje Dimitrov, ističući kako je Eleven zajednica svih bivših polaznika programa, koji i nakon izlaska pomažu svim novim projektima znanjem, iskustvom i osiguravanjem poslovnih veza.

Varaždinci i Zagrepčani već osigurali investiciju

Fond je u protekle tri godine uložio preko 8 milijuna Eura u gotovo stotinjak projekata iz 20-ak država, među njima i više projekata iz Hrvatske.

U posljednja dva uložili su prije samo mjesec dana – zagrebački ThiefScry, visokotehnološko rješenje za zaštitu bicikala od krađe, te varaždinski Colombio, mobilnu aplikaciju za komunikaciju građana s novinskim redakcijama i novinarima diljem svijeta. Elevenov jesenski polaznik iz Hrvatske – proizvod U:Plug, osigurao je već 100,000 Eura investicije za razvoj i stigao do gotovo 30.000 prednarudžbi u brojnim zemljama.

– Uz samu investiciju kojom smo osigurali prihode do izlaska na tržište i dodatni razvoj, u samo tri tjedna odradili smo ogroman broj sastanaka, razgovora i predstavljanja našeg proizvoda pred ljudima iz cijele Europe, te osigurali njihovu daljnju pomoć kod novih povezivanja, i kod klijenata ali i u vezi ostalih segmenata poslovanja. Takve su veze i znanje ključni za izlazak na globalno tržište, a do njih nikad ne bismo mogli doći sami iz Hrvatske – rekao je Varaždinac Tomislav Šimpović, voditelj projekta Colombio.

Naši timovi na raspolaganju za informacije

Hrvatski timovi u Elevenu otvoreni su za pomoć i informacije oko procesa selekcije i prijave, pa ukoliko zainteresirani žele više informacija, mogu se javiti timovima Colombio i ThiefScry putem e-maila na njihovim stranicama s konkretim pitanjima.

Stoga, bilo bi šteta propustiti ovakvu priliku, pogotovo ako ste u razvoju blizu izlaska na tržište, ili imate želju pretvoriti svoju ideju u proizvod sa svjetskim potencijalom.

Možda se baš u nekom od hrvatskih gradova krije neki novi uspješan svjetski startup. Iskoristite priliku i prijavite se ovdje.

Zagrebački ThiefScry i varaždinski Colombio (na fotografiji) osigurali su investiciju u prošlom pozivu, te u programu Elevena rade na ubrzanom razvoju i pripremi za izlazak na svjetsko tržište unutar samo nekoliko mjeseci.

Podijeli: