SME Transform Call novi je poziv EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacije kojim se MSP-ovima aktivnim u proizvodnoj industriji želi podići konkurentnost kroz potporu u provedbi njihovih transformacijskih projekata. EIT Manufacturing zajednica želi poduprijeti transformacijske projekte vezane za poboljšanje proizvodnih linija i sustava i integriranje zrelih inovativnih rješenja vezanih za proizvodnju.

EIT Manufacturing nudi dva transformacijska paketa:

1. Transformation services package (TSP)

TSP paket sastoji se od:

  • Podrške u provedbi projekta;
  • Podrške u konceptualizaciji i implementaciji projekta;
  • Pomoći pri izboru relevantne tehnologije i davatelja usluga;
  • Pomoć od najboljih svjetskih stručnjaka relevantnih za područje transformacije vašeg poduzeća;
  • Priliku da se pridružite EIT Manufacturing mreži partnera te pristup istoj mreži;
  • Internacionalnu vidljivost i publicitet kroz komunikacijske kanale EIT Manufacturinga;
  • Partnerstvo EIT Manufacturinga u Vašoj transformaciji;

EIT Manufacturing zajednica želi poduprijeti najbolje ideje i projekte s velikim potencijalom integracije inovativnih tehnologija u proizvodne lance vrijednosti. Također, EIT Manufacturing nastoji poduprijeti aktivnosti koje imaju visoki potencijal za komercijalizaciju.

U sklopu financijske održivosti EIT Manufacturinga, poduzeća koje provedu transformaciju će tijekom 4 godine nastavno na završetak projekta dijelom prihoda participirati u razvoju financijske stabilnosti EIT Manufacturinga.


2. Transformation Financial Support Package (TFP)

Uz sve već navedene mogućnosti TSP paketa, TFP paket nudi i financiranje u maksimalnom iznosu od 150 000 eura. Sredstva dobivena ovim paketom moraju biti utrošena u skladu s naputcima EIT Manufacturinga detaljno definiranima u pozivnom dokumentu.

Prijaviti se mogu poduzeća koje odgovaraju klasifikaciji MSP-ova po pravilima Europske Unije, što uključuje „manje od 250 zaposlenika, te godišnje prihode manje od 50 milijuna eura, osnovane u bilo kojoj državi koja je dio Horizon Europe i koja ima komercijalno prisustvo (više od 20% prodaje poduzeća odvija se u drugoj državi) ili industrijsko prisustvo (više od 20% radne snage poduzeća locirano je u drugoj državi) u drugim državama Horizon Europe.

Klasifikacija MSP-ova po pravilima Europske Unije – https://ec.europa.eu/growth/smes/sme-definition_en


Prijave su otvorene do 30. rujna 2021. u 23.59 sati, a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice –  http://businesscreation.eitmanufacturing.eu/transform/
Prijave će se evaluirati kontinuirano i redoslijedom dolaska tako da se poduzeća pozivaju da prijavu pošalju što ranije.

Više informacija o uvjetima, mogućnostima i financiranju možete pronaći u pozivnom dokumentu.

Sa svim pitanjima možete se javiti g. Farughu Ebrahimpuru na adresu e-pošte: farugh.ebrahimpur@eitmanufacturing.eu


Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: