BoostUp! natjecanje je program inovatorske zajednice Europskog instituta za inovacije i tehnologiju EIT Manufacturing. Program natjecanja namijenjen je poduzećima i timovima koji razvijaju inovativna rješenja za unapređenje proizvodnje, kao i onima kojima je potrebna podrška u transformaciji proizvodnih procesa.

Program je podijeljen u tri kategorije:

  • Create – za poduzetnike u ranoj fazi (prije osnivanja tvrtke) s rješenjima u područjima: Green, Waste-free Manufacturing & Circular Economy i Resilient Manufacturing,
  • Accelerate – za startup i scaleup tvrtke spremne za podizanje svoga poslovanja na novu razinu. Ova kategorija je namijenjena tvrtkama koje namjeravaju širiti svoje poslovanje u nova zemljopisna područja i na nova tržišta. Prijave su moguće u širokom spektru tema: Automation of manufacturing operations (e.g. robotics), Agile, flexible and resilient supply chain, Process and resource consumption efficiency, Prediction of demand, supply and assets usage (e.g. predictive maintenance), Digitalized platforms (e.g. AI and IoT applications) i ostala rješenja u području proizvodnje,
  • Transform – za tržišno aktivne MSP-ove koji trebaju pomoć pri transformaciji vlastitih proizvodnih procesa i to u područjima: Green manufacturing & circular economy, Resilient manufacturing i Flexible and agile manufacturing.

Nagrade u sklopu Create i Accelerate kategorija uključuju podršku u razvoju tehnologije i/ili poslovanja, promociju putem EIT Manufacturing mreže te mogućnost osvajanja novčanih nagrada u finalnom krugu natjecanja. U sklopu Transform kategorije odabrane će tvrtke primiti podršku u razvoju poslovanja i transformaciji te u povezivanju s tvrtkama koje potencijalno mogu ponuditi rješenja za identificirane probleme.

Prijave traju do 11. listopada 2020 godine, a više o njima i samom natjecanju možete doznati na sljedećoj poveznici.


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: