Otvoren je novi poziv za financiranje razvoja inovacija iz područja zdravlja –  EIT Health RIS Innovation Call 2021.

EIT Health RIS Innovation Call 2021 ima za cilj financirati fazu dokazivanja koncepta visokokvalitetnih, jakih, uravnoteženih projekata koje će razviti lokalni akteri, uključujući poslovne i akademske/istraživačke/zdravstvene ustanove, ciljajući šest glavnih područja EIT Health-a. Prijaviti se mogu konzorciji dvije ili više organizacija od kojih  jedna mora dolaziti iz poslovnog sektora (MSP, Start-upovi), a druga može biti akademska, istraživačka ili zdravstvena ustanova. Akademska ustanova u ovom slučaju definirana je kao organizacija posvećena obrazovanju i istraživanju koja izdaje akademske diplome.  U okviru projekta financiraju se aktivnosti koje doprinose razvoju inovacije te približavaju rješenje izlasku na tržište.  Projekti su kratki i fokusirani, a planirano razdoblje provedbe je do 9 mjeseci (travanj – prosinac 2021). Ukupna potpora projektu može iznositi 75.000 EUR, pri čemu najveća potpora po partneru može iznositi 25.000 EUR.

Ulazni projekti moraju pokazati određenu zrelost  koja se određuje preko tzv. Innovation Maturity Level (IML),  koji promatra četiri područja:  tehnološko, regulatorno, marketing/poslovanje i kliničko. Tako na primjer, ulazni projekti trebaju biti na početku „Proof of concept“ razine u bar dva od četiri područja.  Napominjemo kako u pozivu, postoji ograničenje za povezane organizacije (affiliated entities). Budući da Sveučilište u Zagrebu ima status EIT Health Huba, naše sastavnice mogu biti partneri na projektu, ali ne mogu biti financirane. Projekti u ovom pozivu mogu olakšati suradnju s poslovnim partnerima kojima mogu biti pokriveni troškovi razvoja te time smanjen rizik povezan s izlaskom na tržište.

Rok za predaju projektne prijave je 15. studenoga 2020., 17:00 CET, a prijave se podnose putem online obrasca na platformi Optimy https://eithealth.optimytool.com/en/

Sve uvjete prihvatljivosti prijavitelja i projektnih prijava, kao i pravila financiranja možete pronaći na poveznici: https://eithealth.eu/opportunity/eit-health-ris-innovation-call-2021/ , uz napomenu da projektna dokumentacija na poveznici uključuje i FAQ koji će se redovito dopunjavati. Napominjemo da će EIT Health 26. listopada 2020. u 10 sati održati webinar na temu EIT Health RIS Innovation Call 2021 u okviru kojeg će, uz predstavljanje EIT Health-a i EIT Health RIS Programa, biti predstavljen spomenuti poziv te će se proći kroz prijavni obrazac istog i biti prezentirani savjeti za što uspješniju projektnu prijavu.

Webinaru na temu EIT Health RIS Innovation Call 2021 moći ćete pristupiti putem poveznice:

https://us02web.zoom.us/j/82667997061?pwd=ZDcvQW4xdXZ0Sk9KU0xQVDk4MmxuUT09

Pitanja vezana uz dodatnu podršku u prijavi projekta možete uputiti na e-mail:  EITHealthHub@unizg.hr


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: