Planirate za svoju investiciju tražiti bespovratna sredstva ili ste ista već dobili, no niste svjesni o koliko složenom poslu se radi? Razmišljate li o angažmanu konzultanta za EU fondove, no ne znate je li Vam takva usluga potrebna i u kojem trenutku? Želite sami voditi projekt, no nemate prethodnog iskustva, a ni preopširnog znanja o projektnom menadžmentu?

Kroz proces pripreme i provedbe projekata provest će Vas stručnjaci Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) na besplatnoj radionici naziva

 (PO)SLOŽENA PRIPREMA I PROVEDBA EU PROJEKATA

koja će se održati u srijedu, 22. svibnja 2024.g., od 9 do 14 sati
u informatičkoj učionici TICM-a,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec.

Cilj edukacije je investitorima i svim drugim zainteresiranim sudionicima omogućiti dublje razumijevanje projektnog ciklusa, s osvrtom na ključne korake u provedbi. Prezentirat će se potencijalni izazovi te strategije upravljanja njima te će se naglasiti na što je potrebno obratiti pažnju u administrativnom, financijskom i računovodstvenom praćenju provedbe projekata. Sudionici će se radom na konkretnim primjerima upoznati s intervencijskom logikom projekta, naučiti kako iščitati važne odredbe ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te će dobiti uvid u strukturu i način predaje projektnih izvještaja.

PROGRAM EDUKACIJE

 1. Od planiranja do prijave projekta za sufinanciranje:
  • Pregled aktualnih EU fondova i javnih poziva
  • Kako funkcionira proces prijave projekata u Hrvatskoj
  • Inicijacija i priprema projekta za sufinanciranje
  • Intervencijska logika projekta
 2. Početak provedbe projekta:
  • Analiza ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
  • Administrativni poslovi u početku provedbe
 3. Upravljanje provedbom projekta:
  • Uloga voditelja projekta i ostalih članova tima
  • Financijsko upravljanje projektom
  • Diseminacija i vidljivost projekta
  • Provedba nabava usluga, roba i radova
  • Izrada i podnošenje projektnih periodičkih izvještaja
 4. Kritični aspekti projekata:
  • Projektni rizici i strategije za njihovo minimiziranje
  • Izmjene ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
  • Neostvarenje postavljenih ciljeva i pokazatelja uspješnosti projekta – financijske korekcije

Edukacija će se provoditi kao kombinacija teorijskog izlaganja, rasprave i rada na praktičnih primjerima. Od sudionika se očekuje aktivno sudjelovanje u interakciji te doprinos u pogledu razmjene stavova, iskustva i razmišljanja.

KOME JE EDUKACIJA NAMIJENJENA

Ciljna skupina edukacije su svi koji su aktivno uključeni u planiranje i/ili provedbu projekata u poslovnom, javnom i civilnom sektoru. Za sudjelovanje nije nužno predznanje o projektima, ali je ono poželjno.

O PREDAVAČICI

Sana Migles pomoćnica je direktora TICM-a koja posljednjih 11 godina uspješno priprema, provodi i vodi projekte javnog i privatnog sektora. Savjetuje poduzetnike o potencijalnim izvorima financiranja izgradnje, opremanja, internacionalizacije, certifikacije i digitalizacije poslovanja. Posjeduje bogato znanje i praktično iskustvo o svim fazama projektnog ciklusa, a specijalnost su joj projekti unaprjeđenja poduzetničke poslovne infrastrukture te projekti energetske obnove i implementacije OIE u proizvodnim poduzećima.

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a potencijalni sudionici prijavljuju se ispunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku.

Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta informatičke učionice (20 osoba). Iz svake organizacije prijavljuje se po jedna osoba.

PRIJAVE SU ZATVORENE ZBOG POPUNJENJA KAPACITETA DVORANE.

Podijeli: