Ako ste zainteresirani za unaprjeđenje proizvodnih procesa pomoću naprednih tehnologija: napredne robotike, IoT tehnologije, digitalnih tehnologija, cyber sigurnosti i sl., s ciljem postizanja veće produktivnosti i agilnosti proizvodnih procesa,  prijavite se na Poziv Trinity konzorcija.

Maksimalni iznos sufinanciranja po projektu iznosi 200.000 eura odnosno intenzitet sufinanciranja iznosi maksimalno 70%. Ukupno raspoloživa sredstva za Poziv su 3,5 milijuna eura što znači da se očekuje sufinanciranje najviše 30 projekata.

Poziv je usmjeren na pružanje financijske i tehničke podrške za testiranje naprednih tehnoloških rješenje u vremenskom razdoblju od 10 mjeseci koliko projekt mora trajati, razvijenih od strane Trinity konzorcija (dostupna su u Katalogu) ili vlastitih rješenja prijavitelja.

Prihvatljivi prijavitelji su  mala i srednja poduzeća koja imaju do 500 zaposlenika i promet do 100 mlijuna eura. Konzorcij se mora sastojati od dva ili tri partnera koji dolaze iz minimalno dvije zemlje članice EU-a ili pridružene članice programa Horizon 2020, a mora biti vođen poduzećem koje želi uvesti novu tehnologiju u poslovanje ili poduzećem koje nudi novu tehnologiju i njenu integraciju u poslovanje.

Prednost imaju projekti koji uključuju partnerstvo među starijim članicama EU i novijim, članicama tzv. EU-13 te uključuju testiranje rada tehnologije razvijene od strane Trinity konzorcija.

Trinity konzorcij sastavljen je s glavnim ciljem stvaranja mreže multidisciplinarnih lokalnih digitalnih inovacijskih hubova (DIHs) sastavljenih od istraživačkih centara, poduzeća, sveučilišnih grupa, skupina koje zajedno pokrivaju široki raspon tema iz područja naprednih tehnologija usmjerenih na unaprjeđenje proizvodnih procesa. Konkretno radi se o naprednoj robotici kao pokretačkoj sili zajedno s digitalnim alatima, tehnologiji  za zaštitu podataka i cyber sigurnosti radi sigurnog uvođenja napredne robotike u proizvodne procese.

Javni poziv otvoren je do 1. lipnja 2021. godine. 


Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: