4. Ionic Framework meetup, održan u četvrtak, 13. listopada u TICM-u, bio je u znaku dizajna, alata za kolaboraciju i editora za kreiranje semantičkog HTML-a i CSS-a.

Za razliku od prethodna tri susreta Ionic Framework grupe, na kojima su prevladavale „developerske“ teme, ideja 4. meetupa bila je developerima približiti dizajn kroz praktična iskustva i vježbe, korištenjem alata koji su danas neizostavni dio većine profesionalnih dizajnera.

U prvom dijelu, sudionici je predstavljen InVision, trenutno najpopularniji alat za izradu prototipova dizajna web i mobilnih aplikacija. Glavne karakteristike InVisiona su mogućnost kreiranja realnih simulacija budućih digitalnih proizvoda, te sustav za kolaboraciju između članova tima ili dizajnera i klijenata u realnom vremenu, što uvelike unapređuje proces dizajna.

U nastavku je predstavljen Macaw, grafički editor za izradu funkcionalnih prototipova, čije su glavne karakteristike izrada sučelja aplikacija i web stranica te istovremeno generiranje semantičkog HTML-a i CSS-a u pozadini, kasnije upotrebljivog u razvoju cjelokupnog front-end rješenja.

S obzirom na nedavnu akviziciju Macawa od strane InVisiona i najave spajanja funkcionalnosti ova dva alata u jedinstveni proizvod do kraja 2016. godine, dizajneri i developeri će dobiti zajedničku platformu putem koje će moći puno lakše i efikasnije raditi na zajedničkim projektima. Ali to je već tema jednog od budućih meetupova u TICM-u.

Poveznica s informacijama o prošlim i budućim susretima grupe nalazi se ovdje: Ionic Framework Meetup Čakovec.


Podijeli: