Eliminacija konkurencije, stvaranje nove dodane vrijednosti, identifikacija ključnih kupaca, povećanje zadovoljstva kupaca i povećanje njihove baze…samo su neke dobrobiti uspješno provedenog procesa digitalne transformacije.

ŠTO JE TO DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Digitalna transformacija je proces koji počinje od trenutka kada poduzeće počinje razmišljati o implementaciji digitalnih tehnologija u poslovanje pa sve do trenutka njihove potpune integracije. Prije nego što uopće počne razmišljati o digitalnoj transformaciji, svaki poduzetnik mora dobro upoznati svoj poslovni model, način na koji stvara i isporučuje vrijednost kupcima i kako koristi tu vrijednost kako bi mu poslovanje bilo održivo i profitabilno. Kada poduzeće u poslovnim procesima i stvaranju nove vrijednosti koristi digitalne tehnologije, govorimo o digitalnom poslovnom modelu. Put od trenutnog poslovnog modela do digitalnog poslovnog modela nazivamo digitalnom transformacijom poslovanja.

Ipak, svako je poduzeće individualno pa je i njihov razvojni put različit, ali i zahtjevi koje pred njih stavlja  tržište. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, kao jedan od 7 regionalnih inkubacijskih centara projekta DIGITRANS, radi na prijenosu znanja i jačanju kapaciteta zainteresiranih poduzetnika, upoznajući ih s DIGITRANS metodologijom, svojevrsnim vodičem za digitalnu transformaciju.

Ako želite naučiti više o procesu digitalne trasformacije i upoznati se s metodom i alatima za njenu provedbu, prijavite se na

DIGITRANS radionicu
Razvoj digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije

koja će se održati u informatičkoj učionici TICM-a
na adresi Bana Josipa Jelačića 22b,
6. prosinca 2018. s početkom u 9 sati.

Radionicu će moderirati Goran Levačić, marketing dizajner u poduzeću Teltech Systems, koji je sudjelovao u kreiranju DIGITRANS metodologije i alata te ima bogato iskustvo u razvoju digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije.

 

Program radionice:

09:00 – 09:45Predstavljanje DIGITRANS metode i alata za razvoj digitalnog modela
09:45 – 10:00Pauza
10:00 – 11:15Analiza postojećeg poslovnog modela poduzeća
11:15 – 12:30 Istraživanje korisničkih potreba
12:30 – 13:00 Kreiranje ideja
13:00 – 13:30Pauza za ručak
13:30 – 14:30Odabir potencijalnog rješenja
14:30 – 15:00 Prototipiranje
15:30 – 16:00 Izrada novog poslovnog modela

 

Sudionici će raditi konkretne vježbe i zadatke pomoću DIGITRANS metodologije i alata, kroz koje će ih voditi iskusni moderator, a na raspolaganju će imati različite moderacijske materijale. Cilj je radionice da svi sudionici usvoje metodologiju tako da je mogu primjeniti i na svoje poslovanje.

DIGITRANS metodologija razvijena je u sklopu programa Digitalna transformacija dunavske regije DIGITRANS u kojem TICM sudjeluje kao jedan od ukupno 14 partnera iz 7 zemalja dunavske regije. Više detalja o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta DIGITRANS  ili na mrežnim stranicama TICM-a.

Poželjno je da se svi sudionici radionice upoznaju s DIGITRANS metodologijom razvoja digitalnog poslovnog modela te materijalima i alatima dostupnima na DIGITRANS.me platformi.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na 15. Stoga požurite sa svojom prijavom i napravite prvi korak prema digitalnoj transformaciji.


PRIJAVA


Podijeli: