Design Thinking proces je pronalaženja inovativnih rješenja za različite poslovne izazove, bez obzira na djelatnost, veličinu i asortiman organizacije. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju inovativne multinacionalne kompanije kao što su Apple, Google, Samsung, Nokia, Uber, vodeće svjetske financijske institucije poput Bank of America i Deutsche Bank, obrazovne institucije Stanford i Harvard, javne uprave velikih gradova, uspješna hrvatska mala i srednja poduzeća, start-upovi i mnogi drugi. Primjenjiva je u mnogobrojnim situacijama, ali jedno je svima zajedničko – u fokusu su uvijek korisnici i njihove stvarne potrebe. Tri glavna elementa Design Thinkinga su opažanje, interakcija i uranjanje u iskustvo korisnika. Kroz ovaj pristup dolazi se do konačnih rješenja za zahtjevno, dinamično i nepredvidljivo tržište – i to znatno brže u odnosu na tradicionalne pristupe!

Design Thinking je aktualni trend ali i dugoročni pristup radu koji podrazumijeva odgovarajuće vještine. O ovoj temi održava se niz (skupih) edukacija, izdaju se bestseleri, objavljuju tematski prilozi u etabliranim poslovnim časopisima, priča se na međunarodnim konferencijama, a još uvijek vrlo malo rukovodećeg osoblja u Hrvatskoj zna kako je iskoristiti za poslovnih uspjeh. Kako bi priližili Design thinking međimurskoj publici Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci (STEP-RI), organizira besplatni seminar

DESIGN THINKING – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

koji će se održati u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, od 9 do 15 sati,
u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec .

Design Thinking vam treba ako ste:

Dio razvojnog tima i želite oblikovati uslugu ili proizvod koji će osvojiti tržište; menadžer svjestan da je potrebno mijenjati organizacijsku kulturu, procese i pristup radu da bi se ostvarila i zadržavala konkurentska prednost; član ste marketinškog odjela koji želi koristiti inovativne komunikacijske alate i strategije a nakon niza odrađenih projekata nedostaje vam kreativnosti; ili jednostavno želite probuditi dizajnerski način razmišljanja radi daljnjeg osobnog i profesionalnog razvoja.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a sudionici se prijavljuju ispred poduzeća putem online prijave. Broj sudionika je ograničen na 20. Zato požurite s prijavom!

PRIJAVA

Zbog popunjenja kapaciteta, prijave na seminar “Design thinking – sve što trebate znati” više se ne zaprimaju.


Predavač:

Mr.sc. Neven Tamarut, dipl. oec, direktor je za razvoj poslovanja u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Neven posjeduje višegodišnje iskustvo rada kao mentor i predavač s naglaskom na teme rasta i razvoja poduzeća temeljenih na znanju i inovacijama, konkuriranja inoviranjem, upravljanja intelektualnim vlasništvom u poduzećima, razvoja i komercijalizacije inovacija, tehnika generiranja poslovnih ideja, itd. Od 2016. godine registriran je u internacionalnoj udruzi profesionalaca u području transfera tehnologija (RTTP)


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: