U sklopu službenog posjeta Međimurskoj županiji, u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje boravili su Njegova Ekselencija g. Adriano Chiodi Cianfarani, Veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, g. Gianluca Di Felice, izaslanik za gospodarsko-trgovinske poslove i gđa. Margherita Lo Greco, direktorica talijanskog Instituta za vanjsku trgovinu.

Delegacija Veleposlanstva Republike Italije

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, Ivan Plačko, upoznao je goste s poviješću kompleksa bivše vojarne u Čakovcu, današnjim prostorom Centra znanja Međimurske županije, s uslugama koje pruža TICM i njegovom ulogom u poticanju gospodarskog razvoja županije. Gostima je predstavljen i način na koji funkcionira inkubacija u TICM-u uz primjere poduzeća koja su uspješno završila proces inkubacije.

Predstavnici Međimurske županije i g. Ivan Plačko, direktor TICM-a

Nakon prezentacije, g. Chiodi Cianfarani, pohvalio je napore i doprinos TICM-a u razvoju poduzetničkog okruženja županije i jačanju gospodarstva te izrazio želju za formaliziranjem buduće suradnje s talijanskim poduzećima i institucijama kroz programe transnacionalne suradnje.

g. Ivan Plačko, direktor TICM-a i g. Adriano Chiodi Cianfarani, Veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj

Posjet je završio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i laboratorija koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima.

Podijeli: