U sklopu službenog posjeta Međimurskoj županiji, u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje boravili su Njegova Ekselencija g. Philippe Meunier, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, gđa. Barbara Jadrijević Petrović, gospodarski ataše, g. Marko Klenović, direktor Francusko-hrvatske gospodarske i  industrijske komore i g. Thomas Schnabel, ataše za kulturu i zamjenik direktora Francuskog Instituta u Zagrebu.

g. Thomas Schnabel, ataše za kulturu i zamjenik direktora Francuskog Instituta u Zagrebu, g. Marko Klenović, direktor Francusko-hrvatske gospodarske i  industrijske komore, gđa. Barbara Jadrijević Petrović, gospodarski ataše i Njegova Ekselencija g. Philippe Meunier, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, g. Ivan Plačko, upoznao je goste s poviješću kompleksa bivše vojarne u Čakovcu, današnjim prostorom Centra znanja Međimurske županije, s uslugama koje pruža TICM i njegovom ulogom u poticanju gospodarskog razvoja županije. Gostima je predstavljen i način na koji funkcionira inkubacija u TICM-u uz primjere poduzeća koja su uspješno završila proces inkubacije.

Direktorica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, gđa. Sandra Polanec Marinović predstavila je ulogu REDEA-e u Međimurskom gospodarstvu s posebnim naglaskom na mogućnosti investiranja u Međimursku županiju te pre-care i post-care sustav skrbi za svakog investitora.

gđa. Sandra Polanec Marinović, direktorica REDEA-e, g. Ivan Plačko, direktor TICM-a

Nakon prezentacije, g. Philippe Meunierpohvalio je napore i doprinos TICM-a i REDEA-e u razvoju poduzetničkog okruženja županije i jačanju gospodarstva te izrazio želju za formaliziranjem buduće suradnje.

Podijeli: