U srijedu, 27. ožujka 2024. godine je na konferenciji za medije u parku Centra znanja predstavljen bogat program proslave Dana Međimurske županije 2024.

Ovogodišnji Dani Međimurske županije započinju u srijedu, 3. travnja u Centru za kulturu Čakovec humanitarnom izložbom i koncertom za Katružu, a završavaju 12. svibnja smotrom tamburaških sastava u Mačkovcu, s centralnom svečanošću, 30. travnja u Čakovcu, na sam spomendan stradanja Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Predstavljanje Dana Međimurske županije

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da su pred nama dani u kojima promoviramo vrijednosti utkane u naš identitet, našu kulturu, baštinu i postignuća: „Poštujemo prirodne ljepote Međimurja, poštujemo vrijednosti naših ljudi i nagrade koje su kruna predanog rada svih Međimurki i Međimuraca i zato je slogan ovogodišnjih Dana Međimurske županije u zelenom tonu i glasi: Green is in. Međimurje je in. Spomen je to na činjenicu da smo prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu koja je osvojila nagradu Green Destination i simbol koji ističemo i kojim zahvaljujemo svima koji čuvaju ovaj naš najljepši falačec svijeta“, istaknuo je župan te dodao: „Ove godine, pripremili smo 78 događaja kojima kažemo hvala svim ljudima vezanima za našu povijest, kulturu, za postignuća u sportu, obrazovanju, gospodarstvu… Proslavu završavamo upravo na Dan Europe, jer su europske vrijednosti duboko utkane u naš karatkter“, rekao je župan, naglasivši da će QR kod biti vodič svim našim građanima kroz bogat program Dana Međimurske županije, a uoči Uskrsa, najmlađim stanovnicima Međimurska županija daruje izlet uskrsnim vlakićem.

Popis svih događanja možete pogledati OVDJE


PROGRAMSKA KNJIŽICA

Podijeli: