Svoja su vrata otvorile sve institucije smještene u Centru znanja Međimurske županije – Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) sa svojim inkubiranim poduzećima, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Međimurska energetska agencija (MENEA), Turistička zajednica Međimurske županije, te MIN – MEĐIMURJE, INVESTICIJE, NEKRETNINE – koje su posjetiteljima predstavile svoj rad, projekte i mogućnosti suradnje. Najbrojniji posjetitelji bili su učenici srednjih škola (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i Srednja škola Čakovec), a odazvali su se i učenici osmog razreda I. Osnovne škole Čakovec.

U Danima otvorenih vrata, osim institucija koje djeluju u sklopu Centra znanja, sudjelovale su i tvrtke PINOVA d.o.o., SMARTEK d.o.o. i QMINI d.o.o. te Institut sinergije znanosti i društva koji su inkubirani u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

Budući da je pokrenuta nova faza razvoja Centra znanja Međimurske županije, prilika je iskorištena za upoznavanje sudionika s planovima koji se odnose na rekonstrukciju triju objekata namijenjenih osnivanju Instituta za promicanje kulture znanja, zatim Metalske jezgre (razvojno – edukacijski centar za podršku metaloprerađivačkom sektoru), kao i dodatnim inkubacijskim prostorima za Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Jedan je to od prvih projekata u Međimurskoj županiji koji se intenzivno priprema za prijavu na prvi natječaj za dodjelu sredstava iz strukturnih fondova nakon pristupanja Hrvatske EU.

Podijeli: