koji će se održati u srijedu, 25. travnja 2012. godine s početkom u 10,00 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec.

Inovacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije među najčešće su spominjanim pojmovima kad se govori o izlasku iz gospodarske krize, a dugoročan razvoj ekonomije i društva nezamisliv je bez jedne od ovih dviju komponenti. Kako bi potaknuli razvoj inovativnog poduzetništva u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija, olakšali suradnju informatičkih poduzeća u regiji i omogućili im zajednički nastup na tržištu organiziramo Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Događaj je dio projekata Innoinvest i I3CT Crossborder Clustering financiranih u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području.

Na događaju će se osim projekata predstaviti i izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija. Tvrtka će predstaviti svoj poslovni model i razvojni put te dati niz korisnih praktičnih savjeta za druge informatičke tvrtke koje razmišljaju o razvoju mobilnih aplikacija.

Ključni dio događaja bit će poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima će sve prisutne tvrtke imati prilike upoznati kolege (ili možda konkurente) iz sektora. Zainteresiranim informatičkim tvrtkama bit će omogućena prezentacija njihovog proizvoda/usluge, a bit će dostupni i prostori za pojedinačne sastanke. Cilj nam je okupiti što veći broj informatičkih tvrtki te ih u neformalnom druženju potaknuti na međusobno upoznavanje, predstavljanje, razmjenu ideja i stvaranje preduvjeta za buduću suradnju.

Okupljanje ćemo iskoristiti i za predstavljanje novoopremljene informatičke učionice Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje za koju su sredstva osigurana u okviru projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja koji provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Učionica će se koristiti za organizaciju edukacija, treninga i seminara iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Bit će predstavljeno i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Službeni jezici događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prevođenja. Sudjelovanje na događaju je besplatno, a broj mjesta ograničen. Kako bi se registrirali, molimo vas da popunite prijavni obrazac te ga pošaljete do 23. travnja 2012. godine na adresu elektroničke pošte: andjelko.vukoja@mit-cluster.hr. Dodatne informacije o događaju možete dobiti putem telefona pozivom na broj: +385 (98) 939 2179.

Detaljni program i dodatne informacije o B2B susretima su u nastavku.

Nadamo se susretu i dobroj poslovnoj suradnji.

Program:

9,30 – 10,00Registracija
10,00 – 10,20Pozdravni govori
Ivan Perhoč, župan Međimurske županije
Stjepan Koraj, pomoćnik ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta
Dr. Márton Szűcs, Viši programski menadžer, Zajedničko tehničko tajništvo IPA prekograničnog  programa Mađarska-Hrvatska
10,20 – 10,35Predstavljanje projekata I3CT Crossborder Clustering i Innoinvest
Ivan Plačko, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.
Voditelj projekta I3CT Crossborder Clustering
Jako Horvat, REDEA d.o.o., voditelj projekta Innoinvest
10,35 – 10,40Predstavljanje Europskog natjecanja u satelitskoj navigaciji za 2012. godinu
Dr. sc. Bojan Pečnik, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.
10,40 – 11,20Izlaganje – “Priča o uspjehu tvrtke Infinum d.o.o.“
Tomislav Car, direktor tvrtke Infinum d.o.o.
11,20 – 11,30Predstavljanje Međimurskog IT Clustera
Ratko Pesek, Međimurski IT Cluster
11,30 – 13,00B2B sastanci
13.00 – 14.00Ručak za sve sudionike, neformalno druženje

Dodatne informacije o B2B sastancima:

Poduzeća koja će prisustvovati B2B sastancima mogu dobiti stolić za prezentaciju svojih propagandnih materijala, posjetnica ili za postavljanje laptop računala s demo prezentacijama i slično. U tom slučaju potrebno je kontaktirati g. Anđelka Vukoju na adresu elektroničke pošte andjelko.vukoja@mit-cluster.hr ili putem telefona pozivom na broj: +385 (98) 939 2179 kako bi se dogovorili detalji prezentacije.

Trvtke koje su već potvrdile dolazak na B2B:

Alias d.o.o.Web dizajn, programiranjewww.alias.hr
C Lab d.o.o.Informatički inženjeringwww.clab.hr
CE grupaSoftver, računovodstvowww.cgrupa.com
Cimerman SoftwareERP sustavi, sustavi za proizvodnju i knjigovodstvowww.cimermansoftware.hr
Entitas d.o.o.Integracije poslovnih sustava, inoviranje usluga i sustava, IT konzultantske uslugewww.entitas.hr
KG Media d.o.o.Online marketing i oglašavanje www.kg-media.hr
Qmini d.o.o.Kreativna internet agencija – web dizajn, grafički dizajn, internet marketing www.qmini.hr
RIP d.o.o.Programiranje, knjigovodsvo, prodaja i servis računalne opreme www.qmini.hr
S-Soft software
development
Projektiranje informatičkih sustava, izrada programskih rješenja po narudžbiwww.s-soft.hr
Softwise d.o.o.Projektiranje i izvedba informacijskih sustava, razvojni rad u informatici temeljen na internet tehnologijama www.softwise.hr
Infinum d.o.o.Tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih i web aplikacija www.infinum.hr

 

O tvrtki Infinium d.o.o.:

Infinum je tvrtka koja se bavi razvojem softvera od 2005. godine. Tvrtka djeluje u Hrvatskoj u Zagrebu i Karlovcu te u Sloveniji u Ljubljani, a specijalizirana je za razvoj mobilnih i Ruby on Rails web aplikacija. Njihov  tim čini 15 developera mobilnih aplikacija, web developera i grafičkih dizajnera, a svi zaposlenici su visokoškolovani i vrhunski specijalizirani za područje kojim se bave. Tvrtka je za svoj rad do sad primila niz nagrada od kojih izdvajamo prvo mjesto i nagradu od 100.000 USD na natjecanju Samsung Mobile Developer Challenge.

Poziv u pdf formatu

Prijavni obrazac

Odricanje odgovornosti: Za sadržaj ovog dokumenta odgovorni su isključivo organizatori događaja i ni u kojem slučaju se ne može smatrati da odražava stajališta Europske unije i/ili Upravljačkog tijela IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.

Podijeli: