Upravo se Međimurska županija može pohvaliti najvećim brojem provedenih prekograničnih projekata u Hrvatskoj što je rezultat povoljne geografske lokacije na granici s dvije zemlje članice Europske unije te zahvaljujući proaktivnim dionicima iz javnog i privatnog sektora. U svrhu daljnje promocije prekogranične suradnje sa susjednim regijama i državama te prezentacije nekih od postignuća, trenutačnih inicijativa i budućih planova, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, te Međimursko veleučilište u Čakovcu, uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva (ZTT) IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska vas pozivaju da sudjelujete u

Danu europske suradnje u Međimurju

koji će se održati u  četvrtak, 20. rujna 2012. godine.

 

Dan europske suradnje uključuje tri događanja: središnje događanje, koje je usredotočeno na prezentaciju rezultata, trenutačnih aktivnosti i planova na polju prekogranične suradnje te dva popratna događanja koja uključuju prezentaciju pročistača otpadnih voda u Podturnu izgrađenog kroz projekt MURA WWTP te prezentaciju uspješne suradnje Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Pannonia iz Mađarske. Tijekom središnjeg događanja bit će predstavljena tri projekta od kojih su dva financirana kroz prvi poziv na podnošenje prijava u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska (MURA WWTP i Mobile region), a jedan kroz drugi poziv na podnošenje prijava (I3CT). Projekt Mobile region je također bio predstavljen u publikaciji glavne uprave Europske komisije za regionalnu politiku pod nazivom „Europska teritorijalna suradnja – gradnja mostova koji spajaju ljude“.

Službeni jezici svih događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prijevoda. Sudjelovanje je besplatno. Kako bi se prijavili molimo Vas da ispunite prijavni obrazac koji možete naći u nastavku i da ga, uz naznaku kojim događajima želite prisustvovati, pošaljete na adresu info@ticm.hr najkasnije do 17. rujna 2012. godine. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: +385 (0)40 499 405. Detaljni program i ostale informacije o samom događanju možete preuzeti putem sljedećih linkova:

Prijavni obrazac

Pozivnica i program

Radujemo se susretu na Danu europske suradnje.

S poštovanjem,

Organizatori

Podijeli: