Izvor: http://www.cips.com.hr/

IT industriju odlikuje znanje, inovacije i veliki potencijal za rast. Na drugoj po redu ČIPS IT – Konferenciji okupit će se velik broj zanimljivih i stručnih govornika koji će pokriti širok raspon tema vezanih uz ulogu IT industrije u razvoju gospodarstva te o razvoju STEM područja i korištenju tehnologije u obrazovanju.

Nenad Bakić (Croatian Makers liga) govorit će o o STEM-u u obrazovanju i prilikama koje se otvaraju za djecu koja se ovim područjem bave od osnovne škole. Damir Sabol (Microblink), Toni Milun (Visoko učilište Algebra), Dejan Drabić (MIS Strahoninec) i Martin Josip Kocijan (državni prvak iz matematike 2017.) sudjelovat će na zanimljivom panelu o važnosti matematike i korištenju tehnologije u školama te će dati primjer primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama

Vedrana Pribičević (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta) održat će predavanje o startup poduzećima i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju, Ana Spasojević iz poduzeća Nanobit pričat će o zadržavanju stručnjaka u Hrvatskoj, ali i o privlačenju novih, a Milan Dukić iz Algebre će posjetiteljima ispričati o potrebnim znanjima i vještinama za obavljanje određenih poslova. U završnom dijelu konferencije Ivan Kuninović će održati radionicu Robokacija: Napravi svoje računalo, radionica će se održati u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

4. svibanj 2018. rezervirajte si za sudjelovanje u 2. po redu ČIPS IT konferenciji, koja će se održati u Centru za kulturu Čakovec. Otvaranje konferencije zakazano je za 10 sati, a registracija je moguća od 9 sati. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici ČIPS IT konferencije.

Podijeli: