Jedan od najuspješnijih stanara TICM-ovog poduzetničkog inkubatora – CETITEC već više godina surađuje s Fakultetom organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu.

U posljednje vrijeme zajednički razrađuju nove modele suradnje pa su tako u četvrtak 23. veljače 2023. godine u svojim uredima u zgradi TICM2 ugostili studente FOI-ja Ivana Kučana, Denisa Matijevića, Ottu Milera Matulina i Mateja Forjana i profesora dr. sc. Zlatka Stapića. Cilj posjeta bio je ostvariti suradnju u području izrazito aktualnih tema povezanih automobila i car2x tehnologija. Studenti su pokazali velik interes za ove teme te su i samo doprinijeli kreativnim rezultatima sastanka svojim svježim pogledom na tematiku, dok je profesor Stapić sa sudionicima podijelio svoje stručna znanja iz predmetnog područja.

Pozitivni rezultati posjeta ogledaju se i u činjenici da je potaknuo interes svih zaposlenika CETITEC-ovog čakovečkog ureda i da su svi sudionici doprinijeli produktivnom sastanku. U CETITEC-u su uvjereni da je suradnja industrije i akademskog sektora ključna za razvoj inovacija koje će oblikovati budućnosti mobility tehnologija.

Stjepan Gornik, direktor CETITEC-a i Franjo Kovačić, voditelj ureda u Čakovcu ističu da je suradnja s FOI-jem tek na početku te da ima prostora da preraste u niz zajedničkih obrazovno-razvojnih projekata. Pri tome na FOI gledaju kao na ključnu partnersku instituciju jer se radi o visokoškolskoj i znanstvenoj instituciji s najvećim brojem studenata i istraživačko-razvojnih kapaciteta u ovom dijelu Hrvatske. Nadaju se da će ostvarenom suradnjom potaknuti i druge stanare TICM-a da idu u istom smjeru.

Podijeli: