U utorak, 6. lipnja 2017. godine, pedesetak studenata prve godine smjera Menadžment u turizmu i sportu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Direktor TICM-a, Ivan Plačko, predstavio je povijest kompleksa bivše vojarne u Čakovcu te ulogu poduzetničkih inkubatora u gospodarstvu. Kroz primjere TICM-ovih usluga, studentima je dao uvid u poslovanje inkubatora u realnim poslovnim uvjetima.

Ivan Plačko

Nakon uvodnog dijela, studentima su se predstavili zaposlenici inkubiranog poduzeća LM Komunikacije, Magdalena Jaklin i Danijel Kozar. Magdalena je studentima prikazala razvoj poduzetničkog pothvata od ideje do tržišne realizacije na primjeru LM Komunikacija i njihovog projekta Lovely Međimurje pokušavši im na taj način približiti funkcioniranje marketinških aktivnosti u poslovnom svijetu. Danijel je demonstrirao tehnološki dio poslovanja objasnivši studentima način snimanja video i foto materijala korištenjem bespilotnih letjelica.

Magdalena Jaklin

Danijel Kozar

Osim uvida u poslovanje poduzetničkog inkubatora i njegovih stanara, studentima je naglašena iznimna važnost proaktivnosti prilikom uključivanja u izvannastavne aktivnosti poput radionica, seminara i stručne prakse u svrhu njihovog osobnog i profesionalnog razvoja. Studijski posjet je završio demonstracijom rada bespilotne letjelice, a sve je obilježeno zajedničkom fotografijom iz zraka.

Pozdravi za prvu fotografiju iz zraka
Fotografija iz zraka

Studenti ispred zgrade TICM-a 1

Podijeli: