Bitfalls, portal i poduzeće specijalizirano za kriptovalute i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u subotu, 9. prosinca 2017., u prostorima TICM-a organiziraju BLOČK – prvu regionalnu radioničku konferenciju o blockchain tehnologijama. Program konferencije sastojat će se od prijepodnevnih predavanja na kojima će sudionici saznati osnove o blockchain tehnologiji, razvoju i korištenju kriptovaluta, pametnim ugovorima i ostalim temama vezanima uz blockchain. Popodnevni dio konferencije rezerviran je za interaktivne radionice i namijenjen je onima koji žele naučiti više o praktičnoj primjeni blockchain tehnologija. Nakon cijelog dana produktivnog i praktičnog učenja sudionici će otići kući sa širokom mrežom poznanstava u kripto svijetu i s praktičnim znanjem koje će im pomoći da lansiraju vlastitu kriptovalutu i web API oko nje.

Radionice i predavanja će voditi priznati stručnjaci i entuzijasti u svijetu blockchaina i kriptovaluta: Mislav Javor, Belma Gutlić, Tonimir Kišasondi, Ivan Voras i Bruno Škvorc. Kako bi se osigurao kvalitetan radionički rad, broj sudionika je ograničen na 50. Radni jezik konferencije je engleski.

Informacije o programu konferencije i prijave mogu se naći na službenoj stranici konferencije: http://blockconf.io/

Blockchain se može opisati kao distribuirana baza podataka koja se sastoji od povezanih blokova u kojima se pohranjuju informacije o transakcijama. Blokovi tvore lanac koji nakon transakcije nije moguće mijenjati, podaci su kriptirani što ih čini sigurnima, a cijeli proces odvija se brzo i transparentno bez potrebe za središnjim arbitrom. Na ovoj tehnologiji se temelje kriptovalute, tj. digitalni novac, stvoren i čuvan elektronički te nereguliran, od kojih su najpoznatiji Bitcoin i Ethereum. Kriptovalute su u posljednjih nekoliko godina dobile na popularnosti i vrijednosti te postaju sve zanimljivije područje razvoja i poslovanja.

Podijeli: