Rok za prijavu na nacionalni krug natjecanja Ideje iz Europe’, čiji je cilj inovativne poduzetnike povezati s relevantnim predstavnicima europskog poslovnog okruženja, ističe 15. rujna 2017. godine.

Natjecanje je zapravo globalna platforma za podizanje vidljivosti inovativnih ideja kojima se rješavaju globalni izazovi poput zagađenja, klimatskih promjena, gubitka bioraznolikosti, porasta siromaštva, nestašice hrane i pitke vode, izazova u sektoru zdravstva, energije, gospodarenja otpadom i sl. Svrha događanja nije samo otkriti kvalitetne ideje, već i na transparentan način potaknuti njihov razvoj, pružajući poduzetnicima priliku za umrežavanje s odgovarajućim dionicima – drugim poduzetnicima, investitorima, predstavnicima potpornog okruženja, itd.

Organizator događanja za Republiku Hrvatsku je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (MGPO), a koordinator Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Nakon što svaka zemlja članica EU odabere svog predstavnika na nacionalnom natjecanju, izabrani predstavnici sudjeluju u polufinalnom natjecanju, a najbolji se plasiraju u finale. Raspored natjecanja za 2017. godinu je sljedeći:

  • nacionalno natjecanje u listopadu 2017. u Zagrebu
  • polufinale – studeni 2017. u Talinnu (Estonija)
  • finale – ožujak 2018. u Den Haagu (Nizozemska).

Troškove putovanja i smještaja kandidata u okviru svih spomenutih razina snosi organizator.

Više informacija potražite na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH.

Podijeli: