Predstavljajući mini vodiče, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je da su aktivnosti u sklopu projekta BIZimpact dio sveobuhvatnog programa Ministarstva s ciljem poboljšanja podrške i dijaloga s malim i srednjim poduzetnicima. Moje kolege i ja zadnja dva tjedna predstavljamo novi Poduzetnički Impuls za 2014. godinu, program namijenjen stotinama poduzeća iz cijele Hrvatske s planiranim ukupnim proračunom od 1,26 milijardi kuna. Unutar tri prioriteta oformljeno je deset mjera na koje poduzetnici mogu prijaviti svoje projekte i aktivnosti za korištenje bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros izjavio je kako Ministarstvo poduzetništva i obrta ima otvorena vrata za sve hrvatske male i srednje poduzetnike te im poručio: želimo čuti Vaše stavove, uključiti vas u proces dijaloga i zajedno s Vama raditi na unapređenju Vašeg poslovanja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.  

U predstavljanju mini vodiča sudjelovali su predstavnici: Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatskog zavoda za norme, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. 

Voditelj projektnog tima Ricardo Pinto izrazio je zadovoljstvo izlaskom četiri mini vodiča, zahvalio se svim predstavnicima institucija koji su sudjelovali u njihovom nastanku te najavio skori izlazak još petnaest novih mini vodiča, koji su rezultat poduzetničkih potreba i suradnje i rada stručnjaka s različitih područja.

Glavni korisnik projekta „BIZimpact“ je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MINPO), a ostali korisnici su: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski savez zadruga (HSZ). Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost i Vlade RH u iznosu od 1,5 mil. EUR, i traje 24 mjeseca, od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine. Projekt provodi tvrtka Pohl Consulting & Associates u konzorciju s Altair Asesores, Pinto Consulting i West Midlands Enterprise.

Podijeli: