Upravljanje ljudskim potencijalima“, „Nacionalni poticaji i bespovratna sredstva za razvoj poslovanja“, „Koja je društvena mreža najbolja za mene?“ – tri naizgled nepovezane ali izrazito aktualne teme od iznimne važnosti za gotovo svako poduzeće, pojedinca ili organizaciju.

Bez obzira bavi li se osoba poduzetništvom ili tek planira postati poduzetnikom, studira li ili razmišlja o pokretanju vlastitog projekta nakon stjecanja diplome, bez obzira vodi li ona obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili razvija za web kao freelancer u nekom trenutku zasigurno će zatrebati znanja iz navedenih područja.

Prepoznavši interes za spomenutim temama, TICM je u utorak, 29. studenog 2016. godine, organizirao Obrazovni utorak, događanje edukativnog karaktera organizirano u sklopu projekta „Kompas znanja“. „Kompas znanja“ financiran je iz Erasmus+ programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Ivan Plačko, direktor TICM-a, pričao je o pojmu, evoluciji, ciljevima i važnosti upravljanja ljudskim potencijalima te dao korisne i razumljive savjete primjenjive u najrazličitijim organizacijama.

Sana Đukes, stručna suradnica u Odjelu za projekte TICM-a, govorila je o vrlo popularnoj temi u Hrvatskoj, posebice od njenog ulaska u Europsku uniju, a to su poticaji i bespovratna sredstva za razvoj poslovanja. Sana je dala jasan pregled trenutačno dostupnih oblika poticaja za postojeće i potencijalne poduzetnike od poticaja za (samo)zapošljavanje i natječaja financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova do povoljnih kreditnih sredstava i financijskih instrumenata.

Goran Levačić, voditelj Odjela za edukaciju i inkubaciju TICM-a, govorio je o uvijek aktualnoj temi društvenih mreža te mogućnostima njihovog korištenja u privatnom i profesionalnom životu.

TICM samostalno i u suradnji sa širokom mrežom partnera redovito organizira edukacije iz raznih područja poput poslovnog planiranja i upravljanja poslovanjem, marketinga, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, itd. Ukoliko želite uložiti u vlastiti profesionalni i osobni razvoj te sudjelovati u budućim edukativnim događanjima u organizaciji TICM-a i njegovih partnera prijavite se na našu mailing listu kako bi dobili pravovremenu informaciju.

Prezentacije s Obrazovnog utorka u TICM-u možete preuzeti putem sljedeće poveznice.

Obrazovni utorak

Ivan Plačko

Sana Đukes

 

Goran Levačić


Ova objava odražava isključivo stajalište autora objave i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Podijeli: