Radionice “Znanje za budućnost” otkazane su zbog epidemiološke situacije, a novi termin održavanja bit će objavljen na webu i facebooku TICM-a.

Želite li naučiti više o webu? Što je dobra, a što loša web stranica? Trebate li i vi imati svoju web stranicu i zašto možda ipak ne? Kako raditi s klijentima iz Hrvatske i inozemstva te što može poći po zlu (i kako to popraviti)? Prijavite se na radionice:

„ZNANJE ZA BUDUĆNOST”

radionice će se održati u ponedjeljak, 23. ožujka 2020.
Radionica „Kako do vlastitog weba?” održat će se s početkom u 16 sati,
dok će se radionica „Rad s klijentima” održati s početkom u 18 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec.

 

Emanuel Blagonić, dizajner s više od 15 godina iskustva iz rada s klijentima iz Hrvatske i svijeta, otkrit će vam mnoštvo tajni, bez obzira radite li svoj prvi web (ili tražite nekoga da vam ga napravi) ili ste freelancer ili vlasnik/zaposlenik manje agencije koja želi raditi s klijentima iz Hrvatske ili inozemstva. Zahvaljujući partnerima radionica Plus hostingu i Algebri, svi će sudionici dobiti dodatne poklone koji će im pomoći da stečena znanja primjene u praksi.


RADIONICE 

„Kako do vlastitog weba?” (od 16.00 do 18.00 sati)

Radionica „Kako do vlastitog weba” orijentirana je na vas, krajnje korisnike – sve koji planirate raditi novu internetsku stranicu ili nadograditi postojeću. Na ovoj radionici odgovorit ćemo na pitanje trebate li vlastitu internet stranicu i u kojem obliku. Saznat ćete kako definirati dobar budžet za izradu internetske stranice, te trebate li stranicu raditi sami ili pronaći profesionalca? Razgovarat ćemo o tome kako definirati ciljanu publiku, ciljeve, informacijsku arhitekturu – ali i naučiti što je to landing page i konverzija. Radite li s agencijom saznat ćete kako definirati dobar budžet i što očekivati od agencije te kako analizirati ponude koje ćete dobiti.

  • Ciljana publika: informatički pismeni vlasnici obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli napraviti vlastite internetske stranice, bilo sami ili uz pomoć freelancera ili agencije.
  • Potrebna predznanja: poznavanje rada na internetu, uređivanje i priprema teksta, unos teksta u CMS editor (poput WordPressa).

Napomena: Ova je radionica namijenjena vlasnicima obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli samostalno izraditi svoju internetsku stranicu ili angažirati profesionalce da to učine umjesto njih.

„Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu” (od 18.00 do 20.00 sati)

Radionica „Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu” namijenjena je web profesionalcima – freelancerima i malim agencijama. Iako ću o temi govoriti iz perspektive dizajnera i (nekadašnjeg) vlasnika male agencije, tema će biti primjenjiva svima koji rade s klijentima na webu – iz Hrvatske ali i svijeta. Otkrit ću vam kako analiziram (buduće) klijente, zašto je važan inicijalni interview i kako napraviti dobru ponudu. Razgovarat ćemo o cijenama i kako ih vremenom povećavati. Nemate li svoj ured i/ili radite s klijentima iz cijelog svijeta objasnit ću vam tehnike i tajne online komunikacije – od Skype-a preko važnosti project managementa i organiziranja vlastitih poslovnih procesa.

  • Ciljana publika: freelanceri i vlasnici manjih agencija koji rade s klijentima iz Hrvatske (lokalnim u blizini mjesta rada, ili nacionalno) ili inozemstva.
  • Potrebna predznanja: svatko tko radi direktno ili indirektno s klijentima.

Napomena: Ova je radionica namijenjena freelancerima i vlasnicima manjih agencija koji žele utvrditi ili proširiti svoje znanje o (najčešće remote) radu s klijentima.


PREDAVAČ

Emanuel Blagonić profesionalno se bavi webom posljednjih 15 godina tijekom kojih je radio za više od 500 različitih klijenata iz Hrvatske i svijeta. Od izrade internetskih stranica preko dizajniranja touch-screen sučelja, radio je za male i velike klijente, startupe i multinacionalne kompanije. Trenutno radi kao freelance UX dizajner s multinacionalnom kompanijom iz Švicarske.

Emanuel često predaje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje educira klijente i kolege iz branše o važnosti dizajna, pristupačnosti (eng. accessibility) internetskih stranica, korisničkim sučeljima i općenito procesu dizajna i optimizaciji poslovnih procesa. Kao jedan od pionira WordPressa u Hrvatskoj organizirao je niz Meetupa i konferencija, uključujući i prvu konferenciju o WordPressu u Hrvatskoj (WordCamp Croatia, 2015. u Rijeci). Posljednje tri godine bio je jedan od organizatora najveće svjetske konferencije o WordPressu, WordCamp Europe (2016, Beč; 2017, Pariz; 2018, Beograd) gdje je vodio komunikacijski tim.

Većinu onoga što je naučio – dobre i loše stvari – Emanuel će vam prenijeti kroz ove dvije radionice.

Emanuel Blagonić, voditelj radionice


PARTNERI RADIONICA

Plus hostingu kao najvećem hostingu u Hrvatskoj, osnovna je misija klijentima osigurati najbolju moguću lokaciju za smještaj njihovih internetskih stranica i to čine već dugih 15 godina. Korisnicima pruža širok spektar usluga, od registracije domena i web hostinga do VPS i dedicated servera na najboljoj mrežnoj infrastrukturi u Hrvatskoj.

Algebra je najveća i najbrže rastuća obrazovna grupacija u Hrvatskoj. Tijekom 21 godine postojanja, obrazovne programe raznih vrsta u Algebri je završilo više od 120.000 pojedinaca, a godišnje u njezin obrazovni sustav ulazi oko 15.000 polaznika razne dobi na nekom od 25.000 seminara i drugih obrazovnih programa.


LOKALNI PARTNER

TICM je centralna poduzetnička potporna institucija na području Međimurske županije koja provodi programe razvoja poduzetništva. Strateški cilj TICM-a je stvarati poticajne uvjete za razvoj na znanju utemeljenih poduzeća kroz izgradnju materijalnih i ljudskih kapaciteta, pružajući na jednom mjestu korisnicima pristup infrastrukturi, opremi, informacijama, znanju, vještinama i povezivanju. TICM trenutno djeluje u dvije zgrade poslovnog inkubatora površine 3000 m2 s 43 ureda, coworking prostorom i nizom zajedničkih prostorija. Polovicom 2020.g. poduzetnicima će se staviti na korištenje i treća zgrada poslovnog inkubatora s 18 dodatnih ureda, izložbenim prostorom, sobom za sastanke i informatičkom učionicom. Od početka rada 2010. godine do danas, u proces inkubacije u TICM-u je bilo uključeno 60, mahom tehnološko orijentiranih te primarno uslužnih, poduzeća dok trenutno u TICM-ovom inkubatoru posluje 40 poduzeća s više od 120 zaposlenika.


PRIJAVA

Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Prijava na radionice je obavezna preko web stranice https://znanjezabuducnost.com/radionica/cakovec/

Podijeli: